Haberler

Meramda kurulan "Yerli Ürün Pazarı" beğeni topluyor

Güncelleme:

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesi iş birliğiyle Melikşah Kapalı Pazar Alanı'nda her Cumartesi günü kurulan "Yerli Ürün Pazarı" vatandaşların uğrak adresi oluyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesi iş birliğiyle Melikşah Kapalı Pazar Alanı'nda her Cumartesi günü kurulan "Yerli Ürün Pazarı" vatandaşların uğrak adresi oluyor.

Meram Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kış ayları öncesi hazırlıklara başlayan vatandaşlar, çiftçilerin kendi yetiştirdikleri ürünlere yoğun ilgi gösteriyor.

Açıklamada ifadesine yer verilen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, doğal ürünlere olan talebin gün geçtikçe daha da arttığını belirtti.

Yerli Ürün Pazarı'nın işleyişi hakkında bilgi veren Kavuş, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediye'miz tarafından daha önce Meram'ın farklı mahallelerinde çiftçilere yönelik girişimcilik, hijyen ve sebze yetiştiriciliği eğitimleri verilmişti. Bu eğitimlerde sertifikalarını alan çiftçilerimiz Cumartesi günleri Melikşah Pazar Alanı'mızda, kendi ürettikleri ürünleri hemşehrilerimizle buluşturuyor. Burada satışa sunulan ürünler, aracı olmadan direkt olarak üreticiden tüketiciye ulaştırılma özelliğine sahip. Son süreçte kış ayları öncesi hazırlık yapmak isteyen hemşehrilerimiz bu pazara yoğun ilgi gösteriyor. Pazar alanının kurulması ve çiftçilerimizin eğitimi konusunda verdiği destekten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Uğur İbrahim Altay'a teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Melikşah Konya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title