Haberler

MEB kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserlerini sanal ortamda ziyarete açtı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), olgunlaşma enstitüleri ve halk eğitim merkezlerindeki kursiyerlerin yıl boyunca el emeği göz nuruyla ürettiği ürünler sanal ortamda ziyarete açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), olgunlaşma enstitüleri ve halk eğitim merkezlerindeki kursiyerlerin yıl boyunca el emeği göz nuruyla ürettiği ürünler sanal ortamda ziyarete açıldı.

Her eğitim öğretim yılı sonundaki sergi ve etkinlikler bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle gerçekleştirilemedi. Salgınla mücadele sürecinde seferberlik ruhuyla çalışarak maske, dezenfektan, siperlik, tulum üretimine de destek olan kursiyerlerin yıl boyunca el emeği göz nuruyla ürettiği ürünleri sanal ortamda ziyaretçilerle buluşturuldu.

Sergiler, olgunlaşma enstitüleri ve halk eğitim merkezlerinin internet sitelerinde

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2019-2020 eğitim öğretim yılı boyunca 24 olgunlaşma enstitüsü ve 993 halk eğitim merkezindeki kursiyerlerin öğretmenlerinin desteğiyle binlerce eser ortaya koyduğunu anlattı.

Salgının ilk gününden bu yana ihtiyaç duyulan başta maske olmak üzere dezenfektan, tulum ve yüz siperliği üretimlerini sürdüren kursiyerlerin morallerini yükseltmek ve sergi isteklerini gerçekleştirmek için ürünlerini sanal ortama taşıdıklarını anlatan Büyük, "Yüz binlerce kursiyerin gayretli ve titiz bir çalışma sonucu oluşturdukları ürünler, 360 derece sanal sergi ortamında kurumların web sitelerinde ve sosyal medya hesaplarından yayımlanmaya başlandı. Yapılan bu çalışma ile kursiyerlerimiz ürünlerini sergileme fırsatını yakalarken vatandaşlarımız da evlerinden çıkmadan bu eserleri sanal ortamda görme ve inceleme imkanı bulmuş oldular." bilgisini verdi.

Salgın sürecinde öğretmenlerin kursiyerlere uzaktan eğitim verdiğine işarete eden Büyük, "Kursiyerlerimiz de el emeği göz nuruyla ürünler ortaya çıkardı. Böylelikle kursiyerlerimiz hem verimli zaman geçirmiş hem de üretime ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamış oldu." dedi.

Büyük, böylesine zorlu bir süreçte seferberlik ruhu ve gönüllülük esasına göre çalışan kursiyerlerden başlayarak fedakarca çalışan tüm personeli başarılarından dolayı tebrik etti ve vatandaşları söz konusu eserleri incelemeye davet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Büyük Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title