Haberler

Manisa - Ömer'i Kanal Yuttu

Manisa'da Serinlemek İçin Arkadaşıyla Birlikte Sulama Kanalına Giren 8 Yaşındaki Ömer Aydemir, Akıntıya Kapılarak Kayboldu. Kanalın Üstü Kapalı Bölümüne Sürüklenen Çocuk İçin Ekipler Seferber Edildi. Ancak, Kanalın Üzerindeki Kapakların Su Seviyesine Çok Yakın ve Zeminin Balçıkla Kaplı Olması Nedeniyle Dalgıçlar Suya Giremedi. Çalışmaları İzleyen Çocuğun Ailesi İsyan Etti.

Manisa'da serinlemek için arkadaşıyla birlikte sulama kanalına giren 8 yaşındaki Ömer Aydemir, akıntıya kapılarak kayboldu. Kanalın üstü kapalı bölümüne sürüklenen çocuk için ekipler seferber edildi. Ancak, kanalın üzerindeki kapakların su seviyesine çok yakın ve zeminin balçıkla kaplı olması nedeniyle dalgıçlar suya giremedi. Çalışmaları izleyen çocuğun ailesi isyan etti.

Nurlupınar Mahallesi 325 Sokak'ta oturan Ömer Aydemir ve 13 yaşındaki Mesut Yıldırım, bugün saat 11.00 sıralarında, aşırı sıcaklardan bunalıp 50- 60 metre uzaklıktaki sulama kanalına girmek istedi. İki kafadar DSİ'nin koruma amaçlı yaptırdığı tel örgülerin kesik bölümünden içeri geçti. Dışarda üzerindeki kıyafetleri çıkaran Mesut Yıldırım, arkadaşı Ömer'in bir anda 2 metre derinliğindeki suda çırpındığını ve akıntıya kapıldığını gördü. Mesut Yıldırım, hemen koşarak durumu Ömer'in ailesine haber verdi. Kısa sürede olay yerine ulaşan İl Acil Afet Durum Müdürlüğü dalgıçları, Manisa Belediyesi İtfaiyesi arama kurtarma ekipleri ve polis çalışmalara başladı. Kanalın üzerindeki kapakların su seviyesine çok yakın ve zeminin balçıkla kaplı olması nedeniyle dalgıçlar suya inemedi. Kanalın üzeri kapalı bölümünün diğer ucuna barikat kuruldu. Ancak minik Ömer'in hareketsiz bedeni, azgın sularla birlikte barikatı aşarak yeniden kanalın kapalı bölümüne girdi. Bunun üzerine Ömer Aydemir'in suya girdiği yerden 6 kilometre uzaklıkta bulunan Merkez Efendi İlköğretim Okulu'nun arkasındaki sulama kapaklarına barikat kuruldu.

'BİR AVUÇ ÜZÜM ALIP KANALA GİTMİŞ'

Ömer'in dört çocuğundan üçüncüsü olduğunu ve bu yıl Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'nun ikinci sınıfını bitirdiğini anlatan gözü yaşlı baba Salih Aydemir (40), dede Nusret Kaya ve dayı Metin Kaya da çalışmaları yakından izledi. Kasıklarından ameliyat olduğu için evde oturduğunu söyleyen baba Salih Aydemir, "Kanala girmeden yaklaşık yarım saat önce oğlumla konuşmuştum. Ona kanala gitmemesini, evde oturup kardeşleriyle çizgi film izlemesini söylemiştim. Ama beni dinlemeyip bir avuç üzüm alarak kanala yüzmeye gitmiş" diyerek gözyaşı döktü.

Dayanamayan dede Nusret Kaya da üzerindeki kıyafetlerle kanala girip aramalara katıldı. Dalgıçlarla birlikte bir süre kanalda duran dede, polis ekiplerince dışarıya çıkarıldı.

Ömer Aydemir'i arama çalışmalarının sürdüğü, kanaldaki su seviyesinin aşağıya çekilmesi için tahliyeye başlandığı bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title