Haberler

Manisa'da Belediyenin Ağaçları Kestiği Iddiası

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde, inşaatı süren TOKİ konutları için arıtma tesisi yapılması planlanan alanda ağaçların kesildiğini iddia eden bir gruba polis ve jandarma müdahale etti.

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde, inşaatı süren TOKİ konutları için arıtma tesisi yapılması planlanan alanda ağaçların kesildiğini iddia eden bir gruba polis ve jandarma müdahale etti.

Akgedik Mahallesi'nde TOKİ ve Yunusemre Belediyesi işbirliğince yapımı devam eden 5 bin 500 konutluk Yunuskent Projesi için yapılması planlanan geçici paket arıtma tesisi için hazırlanan alanda iş makineleri çalışamalarına izin vermeyen bir grup vatandaş, çalışmalara engel olarak, iş makinelerinin alandan çıkmasını istedi.

Dün tesis için hazırlanan alanda ağaçların kesildiğini öne süren grup, bugün alanda süren çalışmalara müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Bölgeye gelen jandarma ve emniyet yetkilileri köylülerle görüştü. Köylülerin eylemini sürdürmesi üzerine köye giriş çıkışlar yasaklandı, olası provakasyona karşı köy çevresinde alınan güvenlik önemleri arttırıldı.

TOMA ve çevik kuvvet ekipleri olay yerinde hazır bulunduruldu.

Köylülerin kazıları sürdürmek istediği iş makinalarına müdahale etmesi üzerine jandarma ve emniyet mensupları tüm uyarılarına rağmen durmayan guruba müdahale ederek dağıttı.

Olay yerinde provakatörlük yaptığı öne sürülen 4 kişi gözaltına alındı.

Olay yerine gelen Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erdinç Yavaşlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, olay yerinde incelemede bulunduklarını belirterek, "Biz olay yerine geldiğimizde jandarma müdahale noktasındaydı. Ama biz bunu Belediye Başkanımız Mehmet beyle görüştük. Biraz ertelemesi noktasında kendisini ikna ettik. Yargı kararının beklenmesi konusunda bir ricamız oldu. Akgedik Mahalle muhtarımız CHP il başkanlığımızın görevlendirdiği iki tane avukatla birlikte belediyeden evraklar alınıp, yürütmeyi durdurmakla ilgili mahkeme sürecini muhtarlık başlatmış oldu." dedi.

Akgedik Mahalle sakini Fatma Baykallar, kazı yapılmasına engel olmak için sabah saat 07.00'de itibaren 8 saattir nöbette olduklarını belirterek, "Bize yazık değil mi böyle aç susuz. Burada istedikleri kadar bizleri bekletsinler, burayı vermeyiz onları. Kazdırmayız." şeklinde konuştu.

Emine Baykalları ise komutanların sabah kendilerin kepçeyi çalıştırmayacakları sözünü verdiklerini söyledi. Baykalları, "Kepçeyi geldiler buraya zorla getirdiler. Benim kardeşim hiç birşey yapmadan gözaltına aldılar. Jandarmadan da şikayetçiyiz. Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya'dan da şikayetçiyiz. Gözümüze biber gazı sıktılar."

Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ise Akgedik Mahallesi'nde geçici paket arıtma tesisi kurulması planlanan alanda yaklaşık 25 ağacın kesildiği iddiaları yalanladı.

Belediyesi'nin Muradiye şantiyesinde kesildiği söylenen ağaçlarının önünde açıklama yapan Başkan Çerçi, Akgedik Mahallesi'nde ağaçların kesildiği şeklindeki iddialara tepki göstererek, yerinden sökülen ağaçların uygun yerlere tekrardan dikileceğini söyledi.

Yunusemre Belediyesi ile TOKİ'nin Akgedik Bölgesi'nde yaptığı 5 bin 500 konut projesinin tüm hızıyla devam ettiğini belirten Çerçi şöyle konuştu:

"Akgedik Bölgemizde köyün 400 metre dışında derenin hemen kenarında DSİ'nin görüşü ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ÇED raporu alınarak, bütün bu toplu konut alanının geçici arıtmasının sağlanacağı paket geçici arıtma tesislerinin temelini atmayı planladık. Üzülerek söylüyorum Ak Gedikte ki bir kısım vatandaşlarımızın da birilerinin gazına gelerek bölgelerine yapılacak önemli bir yatırımı neredeyse yapılmasın aşamasına getirdiler. Akgedik halkına uyarıda bulunuyorum. Bazı siyasi partilerin gazına gelmeyin. Bunlar sizin menfaatinize değil, sizin üzerinizden siyasi rant peşindeler. Onların derdi başka yapılmasın. Ak Partili belediye hizmet yapamasın. Engel çıksın. Bunu daha önce pek çok yerde denediler. Burada da deniyorlar. Lütfen vatandaşlarımızın sağduyusuna ben sesleniyorum."

"Uzaylılar mı kesti?"

Çerçi, sökülen ağaçların mevsiminde uygun yerlere dikileceğini belirterek, "Bir tane ağaç kesilmemiştir. Yerinden söküldü. Bu ağaçlar mevsimi geldiğinde uygun yerlere tekrar dikilecekler. Yunusemre Belediyesi'nin ağaç kesme hastalığı yoktur. Bu iftirayı atanlar kendilerini çok iyi biliyorlar. Bizi de çok iyi biliyorlar. Bir tane ağaç kestiklerimizi ispat etsinler ben her şeylerini kabul edeceğim. Bakın ağaç kesmek budur. Yunusemre Belediyesine birileri ağaç katliamı diye pislik atarak, yüreğindeki fitneyi atarak bir yere varamaz. Bir tane göstersinler. Kula'daki ağaçları kim kesti? Hatuniye Camii bahçesindeki bütün ağaçları kim kesti? Öğretmenevi kavşağındaki ağaçları kim kesti? Söylesinler uzaylılar mı kesti onları?" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Çerçi Yunusemre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title