Haberler

Manisa'da BDP'lilerden Protesto

Manisa'da 'Demokratik çözüm çadırı'nın sökülmesinin ardından başlayan olaylar sırasında, polise saldıran 1'i çocuk 17 kişinin gözaltına alınmasını protesto eden BDP'liler bugün basın açıklaması yaptı

Manisa 'da Barış ve Demokrasi Partisi'nin kurduğu 'Demokratik çözüm çadırı'nın sökülmesinin ardından başlayan olaylar sırasında, polise taş ve havai fişeklerle saldıran 1'i çocuk 17 kişi gözaltına alınmasını protesto eden BDP'liler bugün parti binasında basın açıklaması yaptı.

BDP Parti Meclis Üyesi Oktay Konyar da Manisa Valiliği önünde yaptığı açıklamada, 'Eğer devam ederseniz, Manisa'da olacaklardan sadece demokratik tepkisini gösteren halk değil, buradaki vali de ve emniyet müdürü de aynı zararı görecektir" dedi.

BDP'nin destek verdiği bağımsız milletvekili adayı Nizamettin Öztürk, BDP parti meclis üyesi Oktay Konyar, il başkan yardımcısı Celal Yıldız, İnsan Hakları Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Nejla Şengül ve Onursal Yönetim Kurulu Üyesi Lütfi Demirkapı, il başkan yardımcısı Celal Yıldız'ın yaptığı basın açıklaması sırasında parti binasında hazır bulundu.

Kaldırılan 'Demokratik çözüm çadırı'nı yeniden kurmak isterlerken, polisin orantısız bir güç kullanarak engellediğini ve bazı kişileri gözaltına aldığını belirten Celal Yıldız, 'Demokratik çözüm çadırı'nın yeniden kurulacağını söyledi.

Basın açıklamasının ardından konuşan BDP'nin Manisa'da destek verdiği bağımsız milletvekili adayı Nizamettin Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ayaklanma olan ülklerin liderlerine 'Halkın demokrasi istiyor. Halkına zulümden vazgeçö dediğini ancak kendi ülkesinde tersini yaptığını iddia etti. Öztürk çadırın tekrar kurulması konusunda Manisa Valiliği ve emniyet müdürlüğüyle görüşmeyeceklerini söyledi.

BDP'liler parti binasındaki açıklamaların ardından Manisa Valiliği önüne geldi. BDP Parti Meclis Üyesi Oktay Konyar da burada yaptığı açıklamada, sivil toplum örgütleri ve sendikaların üyelerinin de şiddet gördüğünü ileri sürerek, 'Halk sokakta demokratik baş kaldırma hakkını kullanıyor. (Bu böyle geldi, böyle gitmez) diyor. Polisin orantısız gücüyle karşılaşıyor. Demokratik çözümler uzlaşma ile olur. Biz neden uzlaşmayalım' Neden dayak yiyoruz? Bu artık son bulmalı. Eğer devam ederseniz, Manisa'da olacaklardan sadece demokratik tepkisini gösteren halk değil, buradaki vali de ve emniyet müdürü de aynı zararı görecektir. Çünkü hukuk yavaş yavaş onlara da yaklaşıyor ve ondan hesap sormaya başlayacaktır. Gözaltında olan arkadaşlarımızı istiyoruz. Aksi takdirde eylemlerimize devam edeceğiz, demokratik baş kaldırışımıza, haklarımızı alıncaya kadar bunları sürdüreceğiz" dedi.

Bir gazeteci, Konyar'a, BDP'lilerin polise taşlı saldırı sırasında neden Menemen'de olduğunu sordu. Konyar da 'Hayır ben buradaydım. Manisa'daydım. Rahatsızdım. Sen bilemezsin. Seninle beraber yatmadık ki. Sen nereden biliyorsun'" cevabını verdi.

Valilik önünde yapılan açıklamanın ardından BDP'liler yürüyerek parti binasına döndü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title