Haberler

Lice'de Türk Bayrağının İndirilmesine Tepki Yürüyüşü

Tokat’ta, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde askeri üstteki Türk Bayrağı’nın indirilmesi olayına karşı tepki yürüyüşü yapıldı.

Tokat'ta, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri üstteki Türk Bayrağı'nın indirilmesi olayına karşı tepki yürüyüşü yapıldı.

Tokat Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen yürüyüşe MHP'liler ellerinde Türk bayrakları ile katıldı. Niksar yolu kavşağından Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüşe katılanlar, "Gönüllü askeriz, PKK'ya yeteriz", "Tokatlı uyuma bayrağına sahip çık", "Bayrağa uzanan eller kırılsın", "Bozkurtlar burada, çakallar nerede" şeklinde slogan attı. Yürüyüş yapan gruba esnaf ve vatandaşlar alkışlayarak destek verdi. Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren yürüyüşte konuşma yapan Tokat Ülkü Ocakları Başkanı Onur Çalışkan, bir grup teröristin 2. Hava Kuvvetleri'ne bağlı bir askeri alana girerek Türk bayrağını indirmesinin bardağı taşıran damla olduğunu kaydetti. Yüksek güvenlikli bir alanda bu hadisenin meydana gelmiş olmasının olayın vahametini artırdığını ifade eden Çalışkan, "Böylesi bir ihmal ve acziyet asla kabul edilemez. Bayrak, Türk milleti için her şeyden kutsal olan ve uğrunda milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanı sıra bizim şerefimiz namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir" dedi.

Pazar günü Lice'deki olayları protesto eden gruba Tokatlının gereken cevabı verdiğini ifade eden Çalışkan, "Biz Tokat'ı hiçbir zaman teröristlerin provokasyonlarına getirmeyeceğiz ve hiçbir zaman bunların Tokat'ta yapılanmasına müsaade etmeyeceğiz. Tokat'ta 3-5 PKK'lı çeşitli maskelerle halkın karşına çıktı. Dün de ilk defa kendi yüzleri ile ortaya çıktılar. Bu saatten sonra onlarla beraber yürüyen onlardandır. Herkes attığı adıma bu memleketin huzuru için dikkat etsin" diye konuştu.

"EĞER TÜRK BAYRAĞI İNDİRİLİYORSA ORDU GÖREVİNİ YAPMAMIŞTIR"

MHP Tokat İl Başkanı Murat Polat ise, askeri üstteki bayrağın bölücüler tarafından indirilmesine tepki göstererek, "Türk Ordu'su ne işe yarar? Biz bu orduyu ne diye besliyoruz. Genelkurmay Başkanı aldığı maaşı hak ediyor mu? Bağımsızlığını en büyük sembolü Türk bayrağıdır. Eğer Türk bayrağı indiriliyorsa ordu görevini yapmamıştır. Başta Genelkurmay Başkanı olarak derhal istifa etmelidir" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından eylem sona erdi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Onur Çalışkan Diyarbakır Tokat Lice Politika Güncel Haberler

title