Haberler

Kordsa Global'in Yeni CEO'su Cenk Alper

Güncelleme:

Dünya'nın lider kord bezi üreticisi ve Türkiye'nin en önemli global şirketlerinden Kordsa Global'in CEO'luğuna Cenk Alper getirildi.

Kordsa Global'e 2007 yılında Teknoloji Direktörü olarak katılan Alper, sırasıyla Teknoloji ve Pazar Geliştirme Başkan Yardımcılığı ve Operasyonlar Başkan Yardımcılığı görevlerinden sonra CEO olarak görevlendirildi.

Şirketin Global Ar-Ge merkezinin kurulması ve sektöre yönelik yeni ürünler geliştirilmesi gibi önemli rollerde yer alan Alper, Kordsa Global'in 9 ülkede, 10 fabrikada faaliyet gösteren tüm tesislerinden sorumlu olacak.

Şirketin mevcut üst yönetiminin ve konumlanmasının oldukça güçlü olduğunu ve kendisini bu göreve uygun gören Yönetim Kurulu'na teşekkür ettiğini belirten Alper, "Böyle önemli bir göreve Kordsa Global'in 40. yılını kutladığı 2013 yılında gelmekten de ayrıca memnuniyet duyuyorum"dedi. Alper, Kordsa Global'in önümüzdeki dönemde lastik sektörüne yönelik global ayakizinin etkinliğini artıracaklarını ve lastik dışı alternatif sektör ve pazarlara dönük çalışmalarına da hız vereceklerini ifade etti.

Cenk Alper, 1991 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuş, yüksek lisans derecesini 1994 yılında aynı bölümden almış ve 2002 yılında Sabancı Üniversitesi Executive MBA programını tamamlamıştır.

Sabancı Topluluğu'na, 1996 yılında katılan Alper, topluluk içerisinde birçok yurtiçi ve yurtdışı pozsiyonlarda bulunduktan sonra 2007 yılında Kordsa Global'e, Global Teknoloji Direktörü olarak katılmış, 2009-2010 yılları arasında Teknoloji ve Pazar Geliştirme'den Sorumlu Başkan Yardımcılığı yapmıştır. Cenk Alper, Ekim 2010'dan Haziran 2013'e kadar Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcılığını yürütmüştür. Haziran 2013'te CEO görevini devralmıştır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Kordsa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title