Haberler

Koca Apartmanın Sayaçları Uçtu

Aski Tarafından Görevlendirildiklerini Söyleyen Sayaç Hırsızları, Yarım Saat İçinde Mamak'taki Arzu Apartmanı'nın Su Sayaçlarının Hepsini Söküp Sırra Kadem Bastı.

ASKİ tarafından görevlendirildiklerini söyleyen sayaç hırsızları, yarım saat içinde Mamak’taki Arzu Apartmanı’nın su sayaçlarının hepsini söküp sırra kadem bastı.

SON günlerde sayıları iyice artan sayaç hırsızlarının yeni durağı  Mamak’ta Asım Gündüz Caddesi Arzu Apartmanı oldu. ASKİ tarafından görevlendirildiğini söyleyen hırsızlar, “kaçak su kullananları tespit edeceğiz” bahanesiyle apartman sakinlerini

kandırmayı başardılar. Yarım saat

içinde 16 su sayacını sökerek sırra kadem basan hırsızlar, apartman sakinlerini şaşkına çevirdi.

Karakola şikayet ettiler

Apartman sakinlerinden Aysel Parlak, hırsızların seriliğine inanamadıklarını belirterek şöyle konuştu: “Sayaç hırsızları, ASKİ’den geldiklerini ve kaçak su kullananları tespit edeeklerini söyleyerek apartmana girdiler. Görevli kartlarını sormak hiç birimizin aklına gelmedi. Yarım saat sonra baktığımızda bütün sayaçların çalındığını gördük. Yöneticimiz hemen karakola gidip şikayette bulundu. Hırsızların yakalanamayacaklarını hepimiz çok iyi biliyoruz. Çevremizde hırsızlık olayları çok sık yaşanıyor. Fakat bir gün bizimde başımıza geleceğine ihtimal bile vermezdik. İnsanlar bizim yaptığımızı yapmasınlar ve hırsızlara karşı biraz daha dikkatli olsunlar.” 

ASKi uyarmıştı

GEÇTİĞİMİZ günlerde çalıntı sayaç konusunda üst üste şikayet aldıklarını açıklayan ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, abonelerin “suyun akmadığını fark edip” sayaçlarını kontrol ettiklerinde sayaçlarının sökülmüş olduğunu gördüklerini ve kurumu arayan abonenin “sayaçların neden söküldüğünü” sorduklarını belirtmişti. Aboneleri, sayaç hırsızlarına karşı dikkatli olmaya davet eden Kılıç, “Abonelerimiz gelen kişilerden herhangi bir işlem yapmadan önce mutlaka görevli kartlarını göstermelerini istesin. Şüphelendikleri bir durum olursa da 155 Polis imdat ile 185 numaralı telefonlara bildirsinler” demişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title