Haberler

Osmaneli Şoförler Odası Başkanı Çeşmeci'den kış lastiği uyarısı

Güncelleme:

Osmaneli Şoförler Odası Başkanı Emin Çeşmeci, ticari amaçlı yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücüleri zorunlu kış lastiği konusunda uyardı.

Osmaneli Şoförler Odası Başkanı Emin Çeşmeci, ticari amaçlı yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücüleri zorunlu kış lastiği konusunda uyardı.

Çeşmeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının çalışmalarıyla, şehirler arası kara yollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda, 1 Aralık'tan itibaren kış lastiğinin zorunlu olduğunu söyledi.

Sürücülerin can ve mal güvenliği açısından kış lastiği kullanmaya hassasiyet göstermeleri gerektiğini vurgulayan Çeşmeci, şöyle konuştu:

"Yapılacak denetimlerde ticari araçlarına kış lastiği taktırmayanlara para cezası kesileceğini ve kış lastiği takılıncaya kadar araçlar trafikten menedileceğini de hatırlatmak isterim. Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunlu değil ancak can ve mal güvenliği açısından güvenli seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması gerekir. Kış şartlarına uygun önlemini almayan, kış lastiği olmayan araçlar yolu kapatmak, kazalara sebebiyet vermek gibi olumsuzluklara sebebiyet vermektedir."

Çeşmeci, sürücülere araçlarına kış bakımlarını yaptırmaları tavsiyesinde de bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Osmaneli 1 Nisan Aralık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title