Haberler

Kırklareli Üniversitesinde Mezuniyet Heyecanı

Mezun olan 2 bin 982 öğrenci törenle diplomalarını aldı.

Kırklareli Üniversitesinden (KLÜ)  2013-2014 akademik yılında mezun olan 2 bin 982 öğrenci törenle diplomalarını aldı.

Festival alanında gerçekleştirilen mezuniyet töreninde konuşan Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, 2007 yılında kurulan KLÜ'nün kısa süre içerisinde büyüdüğünü söyledi.

KLÜ'nün yeni bir üniversite olmasına rağmen, gelecek adına büyük umutlar müjdelediğini ifade eden Vali Yaman, şunları belirtti:

"Bir ülkeye yapılan yatırımların en önemlisi eğitim öğretime yapılan yatırımlardır. Bu anlamda da ilimizde ve ülkemizde her geçen gün artıyor olması da ülkemizin geleceği adına son derece sevindirici. Üniversiteler bilim ve irfan yuvası olmasının yanı sıra yetiştirdiği gençler ile ülkemiz geleceğinin teminatı olan kurumlardır."

Rektör Prof. Dr. Mustafa Aykaç, mezunları hayata uğurluyor olmaktan büyük heyecan ve mutluluk duyduğunu dile getirerek KLÜ'nün öğrenci sayısının kısa sürede 18 bin 500'e ulaştığını kaydetti.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu da tüm mezunlara başarı dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından Vali Yaman, Kesimoğlu ve Aykaç, üniversiteden derece ile mezun olan öğrencilere diplomalarını verdi.

Törenin sonunda öğrenciler, keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı.

-Törene 35 günlük bebeği ile katıldı-

Fen Edebiyat Fakültesi Edebiyat Bölümü'nü tamamlayan Serdar Şit, törene eşi Melahat Şit ve 35 gün önce dünyaya gelen Harun Cem adını verdikleri bebeği ile katıldı. Bebek, mezunların ilgi odağı oldu.

Serdar Şit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl evlendiğini, diplomasını almaya bebeği ve eşiyle geldiğini ifade etti. Şit, "Allah herkese böyle bir mutluluk nasip etsin. 35 günlük bebeğimle heyecan yaşıyorum" diye konuştu.

Tören sonrası Kırklareli Valisi Mustafa Yaman bebeğe küçük altın hediye etti. - Kırklareli

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Siyam Kesimoğlu Mustafa Aykaç Kırklareli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title