Haberler

'Kimse Emir ve Talimat Veremez'

Başsavcı Engin, Balyoz Soruşturmasını Yürüten Savcıları Birilerinin Talimatıyla Görevden Aldığı İddialarına Yanıt Verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin 'Balyoz' Soruşturmasını yürüten savcıları birilerinin talimatıyla görevden aldığı iddialarına ilişkin soruya, "Yargısal faaliyetle ilgili hiçbir makam, hiçbir mevki, hiçbir kişi emir ve talimat vermez, veremez ve vermemiştir"dedi.

Başsavcı Engin adliye çıkışı Balyoz Soruşturmasıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Balyoz Soruşturmasını yürüten savcıları birilerinin talimatıyla aldığınız iddiası var ne diyeceksiniz ? şeklindeki soruya Başsavcı Engin, "Bu konuda açıklama yaptık. Bana yargısal görevimle ilgili, yargısal faaliyetle ilgili hiçbir makam, hiçbir mevki, hiçbir kişi emir ve talimat vermez, veremez ve vermemiştir. Zaten böyle birşeyi kabul etmem de mümkün değildir. Yazılanlar bu konuda bu şekildeki iddialar sadece spekülasyon ve iddiadan ibarettir" dedi.

Başsavcı Engin, başka bir açıklama yapmayacağını belirterek makam aracına binerek adliyeden ayrıldı.

Engin'in savcıların yerini değiştirmemesi durumunda 25 muvazzaf komutanın da Balyoz soruşturması kapsamında gözaltına alınacağı iddia ediliyordu.

Serpil KIRKESER - İstanbul / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title