Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan İddialı Sözler

Güncelleme:

Kılıçdaroğlu, "12 Eylül Bildirisi" İddialarıyla İlgili, İktidara Geldiğimizde Büyükanıt'ı Yargılayacağız" Dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "E-muhtıra AKP'yi tekrar iktidar yapmak için verildi" sözlerine eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'tan gelen "Hayal mahsülü bir hakaret olarak görüyorum, bu ifadeleri şiddetle kınıyorum ve tekzip ediyorum" tepkisini değerlendirdi. "Neyi tekzip ediyor? Bildiriyi koymadığını mı tekzip ediyor? Görüşmediğini mi tekzip ediyor? AKP'nin mağduriyeti için rol almadığını mı tekzip ediyor? Dolmabahçe Sarayı'nda 2 buçuk saat görüştüğünü ve bu görüşmeyi mezara kadar saklayacağını mı tekzip ediyor? Neyi tekzip ediyor Büyükanıt?" diye soran Kılıçdaroğlu, Büyükanıt'ın e-muhtırayı vererek bir suç işlediğini, iktidara gelmeleri durumunda Büyükanıt'ı yargılayacaklarını açıkladı.

Kılıçdaroğlu, Kanal B canlı yayınında Metin Kayıhan'ın sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, "E-muhtıra AKP'yi tekrar iktidar yapmak için yazıldı" iddiasına ilişkin iktidardan gelen tepkileri değerlendirdi. 27 Nisan 2007'de CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğunu, aynı gece Genelkurmay Başkanlığı'nın sitesine e-muhtıranın konulduğunu, 28 Nisan'da Hükümet'in toplandığını ve Genelkurmay'a karşı bir açıklama yaptığını, 1 Mayıs'ta da erken seçim kararının alındığını anımsatan Kılıçdaroğlu, 4 Mayıs 2007'de de Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Dolmabahçe'de görüştüğünü belirtti. Görüşmenin ardından Başbakan'ın görüşmeye ilişkin "Bu benimle mezara gider. İnanıyorum ki Sayın Büyükanıt da böyle düşünüyor. Sayın Büyükanıt açıklamaya kalkarsa o zaman ben de yaptığımız görüşmeyi, ilgili şeyleri açıklarım. Ama ben böyle bir şeye ihtimal vermiyorum. İkili bir görüşmemizdir, özeldir" yönünde bir açıklama yaptığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bir Genelkurmay Başkanı ile bir Başbakan neyi özel olarak görüşürler? Özeldir diyorsa devletin işi değil" dedi. AKP'den kendisine yanıt verenlerin hiçbirinin bu görüşmede yer almadığını, yanıt vermesi gerekenin Başbakan ya da Büyükanıt olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Yaşar Büyükanıt'ın avukatlığını kim yapıyor? AKP ve Hüseyin Çelik. Gelinen tabloya bakın. Çıkıyorsunuz, 28 Nisan'da eleştiriyorsunuz, Temmuz'un sonunda da Yaşar Büyükanıt'ı savunuyorsunuz. Bu çıplak gerçeği halkın gözünün önüne getirmek istedik. Bir dönem Yaşar Büyükanıt darbe yapıyor diye bağıranlar, çağıranlar, bildiri yayınlayanlar, mağdur rolü oynayanlar bugün Yaşar Büyükanıt'ın avukatlığına soyundular" diye konuştu.

-"NEYİ TEKZİP EDİYOR BÜYÜKANIT?"-

27 Nisan muhtırasının AKP'nin çıkarına olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Eğer bir ülkede bir Genelkurmay Başkanı ile bir Başbakan özel görüşüyorlarsa, bu özel görüşme tutanaklara girmiyorsa, ne Genelkurmay'ın, ne Başbakanlığın arşivine, ne de devlette herhangi bir kurumun arşivine girmiyorsa bu farklı bir görüşmesidir. Bu bir işbirliği görüşmesidir. Bu bir çıkar görüşmesidir. Çıksınlar, açıklıkla anlatsınlar orada ne görüşüldüğünü. Yoksa bunun çıkar görüşmesi olduğunu bütün tablo ortaya koyuyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, kendi iddiasına karşı Büyükanıt'ın yaptığı "Hayal mahsülü bir hakaret olarak görüyorum, bu ifadeleri şiddetle kınıyorum ve tekzip ediyorum" açıklamasını da değerlendirirken "Neyi tekzip ediyor? Bildiriyi koymadığını mı tekzip ediyor? Görüşmediğini mi tekzip ediyor, AKP'nin mağduriyeti için rol almadığını mı tekzip ediyor? Dolmabahçe Sarayı'nda 2 buçuk saat görüştüğünü ve bu görüşmeyi mezara kadar saklayacağını mı tekzip ediyor? Neyi tekzip ediyor Büyükanıt?" diye sordu. Başbakan'ın bu konuda hiç konuşmadığına işaret eden Kılıçdaroğlu, "Recep Bey'in konuşması gerekmiyor mu? Sen bu ülkenin Başbakanısın" dedi.

Yaşar Büyükanıt'ın e-muhtırayı vererek bir suç işlediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri durumunda Büyükanıt'ı yargılayacaklarını açıkladı.

-"1 MİLYAR DOLARLIK HİBEDEN NİYE VAZGEÇTİNİZ?"-

Bir süredir tartışılan ABD ile Türkiye arasında yapılan Dubai Anlaşması'na ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, anlaşmanın imzalandığı tarihte "Ekonomik anlaşmanın içine siyasi şart koymak ihanettir

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title