Haberler

Kentsel Dönüşüm İzleme Komisyonu

Güncelleme:

Ak Parti Bursa İl Başkanlığı Kentsel Dönüşüm izleme komisyonu çalışmalarına başladı.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nın kentin 30 yılını planlayacak olan ihtisas komisyonlarından biri daha işbaşı yaptı. 2011 seçimleri öncesi Bursa İl Teşkilatı tarafından ortaya atılan 'Kentsel Dönüşüm' kavramı, Van Depremi'nin andından Türkiye'nin gündemine girmiş ve geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayı ile kentlerimizin devasa ölçekli çalışmalarla yeniden imar edilmesinin önü açılmıştı. İşte bu çalışmaları izleyip düşünce bazında proje üretecek Kentsel Dönüşüm İzleme Komisyonu, İl Başkanı Sedat Yalçın'la ilk toplantısını yaptı.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nın çalışmalarına başlayan 6'ncı ihtisas komisyonu olan Kentsel Dönüşüm İzleme Komisyonu, İl Başkan Yardımcısı ve Şehir Plancısı Sayim Temel'e bağlı olarak faaliyet gösterecek. Kentsel Dönüşüm İzleme Komisyonu üyeleri, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın'ın makam odasında ilk toplantılarını gerçekleşti.

"ALANLARINDA UZMAN İSİMLER…"

Başkanlığını Harita Mühendisi Temel Öztürk'ün yaptığı Kentsel Dönüşüm İzleme Komisyonu ilk toplantıda çalışma stratejisini belirledi. Üyelere komisyonun kurulma amacını ve hedefini anlatan Sedat Yalçın, "Kentsel Dönüşüm İzleme Komisyonu, İl başkanlığımızca oluşturduğumuz 7 komisyondan biri. Bu komisyonda alanlarında uzman şehir plancısı, harita mühendisi, mimar, peyzaj mimarı, hukukçu sosyolog ve ekonomistler yer almakta. Komisyon üyelerimiz şehrin tamamında bir çalışma yapıp, Bursa'da kentsel dönüşüm nasıl olacağına ilişkin rapor hazırlayacak" dedi.

"KOMİSYON TESPİT YAPACAK…"

Komisyonun kentsel dönüşüm alanlarının tespitini yapacağını vurgulayan Yalçın, "Bu çalışma esnasında bozulmuş kent dokuları ve çöküntü alanları, plansız ve kaçak yapıların fiziksel durumu, gecekondu alanları, tarihi dokunun ortaya çıkarılmasına ilişkin bölgeler ile afet riski taşıyan alanların tespiti yapılacak" diye konuştu.

"BURSA'NIN TARİHİ DİKKATE ALINACAK…"

Komisyonun kentsel dönüşümü her açıdan inceleyeceğini ifade eden AK Parti İl Başkanı Yalçın, Bursa'da yapılması planlanan çalışmanın ekonomik boyutu ve sosyo-kültürel etkisinin detaylı şekilde inceleneceğini haber verdi. Bursa'nın tarihi bir kimliğe sahip olduğuna dikkat çeken Sedat Yalçın, "Kurduğumuz bu ihtisas komisyonu kent kimliğinin ve siluetinin korunmasının, kentsel dönüşümdeki yansıması, planlaması ve uygulamasını araştıracak. Ayrıca kent refahı ve yaşam kalitesi de çok önemli. Kentsel Dönüşüm İzleme Komisyonumuz çalışmalarında bu konuyu da ele alacak" dedi.

"KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HALKA ANLATACAĞIZ…"

Vatandaşların kentsel dönüşüm konusu çok iyi bilmesi gerektiğini ve bu nedenle her fırsat ve platformda kentsel dönüşümün detaylarını anlatmak zorunluluğu olduğuna dikkat çenen Yalçın, şöyle devam etti:

"Halk bilmediği şeyden çekinir veya yanlış yönlendirilebilir. Bu komisyon halkın kentsel dönüşüm konusunda nasıl bilgilendirilmesi ve hangi aşamalarda yapılmasını gerektiği üzerinde çalışmalar da yürütecek. Öte yandan kentsel dönüşümün hayata geçirildiği sırada geçici ikamet ve takasta kullanılmak için, rezerv konutların nerede, ne kadar ve nasıl üretileceği de önemli bir konu.

Kentsel Dönüşüm İzleme Komisyonu bu konu üzerinde yoğunlaşması bundan sonraki çalışmalarımız için büyük katkı sağlayacak."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sedat Yalçın Ak Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title