Haberler

Keçi gibi tırmandı, zor olanı başardı

Güncelleme:

Keçi gibi tırmandı, zor olanı başardı Sivas'ta dağ keçilerini görüntüleyebilmek için adeta keçi gibi dağa tırmanan yaban hayatı fotoğrafçısı Mustafa Aslan, günden güne sayıları azalan dağ keçilerini görüntülemeyi başardı.

Keçi gibi tırmandı, zor olanı başardı

Sivas'ta dağ keçilerini görüntüleyebilmek için adeta keçi gibi dağa tırmanan yaban hayatı fotoğrafçısı Mustafa Aslan, günden güne sayıları azalan dağ keçilerini görüntülemeyi başardı.

SİVAS - Sivas'ta dağ keçilerini görüntüleyebilmek için adeta keçi gibi dağa tırmanan yaban hayatı fotoğrafçısı Mustafa Aslan, günden güne sayıları azalan dağ keçilerini görüntülemeyi başardı.

Sivas kent merkezinde yaşayan yaban hayatı fotoğrafçısı Mustafa Aslan, doğada her geçen gün sayıları azalan dağ keçilerini görüntülemeyi başardı. Keçilerini görüntülemek için Sivas'ın kuzeyinde bir bölgede adeta keçi gibi dağa tırmanan Aslan, yaklaşık bir haftada dağ keçilerinin bir birinden güzel anlarını kayda aldı. Görüntülerde ise yavru bir dağ keçisinin annesinden süt emmesi ve bir dağ keçisinin iki ayaküstünde ağaçtan yiyecek yemesi dikkat çekti.

Yaban hayatı fotoğrafçısı Mustafa Aslan, kaçak avcılara yer göstermemek için konumu gizli tuttuğunu belirterek, "Geçen günlerde Sivas'ın kuzey doğusunda yaban keçilerini görüntüledim. Tam olarak yer vermiyorum avcılara yer göstermemek için. Türkiye'de yaban hayatı her geçen gün daha da kötüye gidiyor, daha fazla kayıp veriyor. Devletin aslında kaçak avcılara karşı mücadelesi var ama bu önlemlerin artırılması lazım. Bu hayvanların daha fazla korunmaya ihtiyacı var, sayıları zaten fazla değil bu önlemlerin artırılarak bu hayvanların sayısının artırılması hedeflenmesi gerekiyor, bunun için çalışmalar yapılması gerekiyor " dedi.

Görüntüleyebilmek için 1 hafta boyunca iz sürdü

Yaban keçilerini görüntülemek için 1 hafta boyunca iz sürdüğünü ve çekimin 12 saatini aldığını belirten yaban hayatı fotoğrafçısı Aslan, "Yaban keçilerini görüntülemek yaklaşık bir hafta zamanımı aldı, fazlasıyla yol yürüdüm, bir çekim yaklaşık 12 saatimi alıyor, güneş altında oldukça zor bir şey. Keçiler oldukça iyi tırmanıcılar keçilerin peşinden bende tırmandım dağlara, tırmanmak zaten zor inmesi daha da zordu ama elde ettiğim görüntüleri görünce her şeye değdi diyebilirim" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Aslan Sivas Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title