Haberler

Karabağlar'da Hıdrellez coşkusu

Güncelleme:

Karabağlar Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen birliğin, beraberliğin ve bereketin simgesi "Hıdrellez" kutlamaları yine coşkuya sahne oldu.

Etkinliğe katılan Başkan Selvitopu, İzmir'in barışın, kardeşliğin kenti olduğunu hatırlattı ve "Bu gece birlikte eğlenip, birlikte türküler söyleyeceğiz, ne mutlu bize, ne mutlu İzmir'e, ne mutlu Karabağlar'a ve ne mutlu Türkiye'ye" diye konuştu.

Her yıl Karafatma Parkı'nda geleneksel olarak düzenlenen "Hıdrellez" etkinliklerinde yine adres değişmezken, katılım geçtiğimiz yıllara oranla daha da fazla oldu. Erken saatlerde alana gelen genci, yaşlısı çok sayıda vatandaş, konser alanındaki yerini alırken Hıdrellez şenliklerindeki coşkuya da ortak oldu. Böyle günlerde barış ve hoşgörü daha da perçinleşiyor

Etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun yanı sıra, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Vatandaşlara kısa bir konuşma yapan Başkan Selvitopu, Hıdrellez'in ülkemize barış, hoşgörü ve uzlaşı getirmesini diledi. Böyle günlerin birlikteliğin paylaşıldığı günler olduğuna dikkat çeken Selvitopu, "Umarım hepiniz güzel dilekler tutarsınız. Kentimiz için, ülkemiz için güzel dilekler tutun. Çünkü bu ülke çok güzel. İzmir hoşgörünün barışın, kardeşliğin kenti. Böyle günlerde barış ve hoşgörümüz daha da perçinleniyor. Bugünlerde her şeyi birlikte paylaşacağız. Birlikte eğlenip birlikte türküler söyleyeceğiz ve hep birlikte Hıdrellezi karşılayacağız. Ne mutlu bize, ne mutlu Karabağlar'a, ne mutlu İzmir'e ve ne mutlu Türkiye ye" diye konuştu.

ETKİNLİĞE RENK KATTI

Konuşmaların ardından gerçekleşen konser ve gösteriler de etkinliğe renk kattı. Aralarında Çılgın Cemal, Yasin Tezvaran, İzmirli Ömer ve Roman Yıldızları Dans Grubu gösterileri izleyenleri coşturdu. Vatandaşlar da hareketli parçalarda sahneye çıkarak hünerlerini sergilediler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Muhittin Selvitopu Karabağlar Hıdrellez İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title