Haberler

Kaçak Suya Büyük Darbe

Aski Kentin Son Döneme Kadar Bir Numaralı Sorunu Olarak Gösterilen Suyla İlgili Radikal Önlemlere Devam Ediyor. ODTÜ'den Bir Öğretim Görevlisinin İçinde Bulunduğu Ekipler Hatlarda Meydana Gelen Su Sızıntıları Fiziki Kaçak Su Araçları'yla Tespit Ederek, Suyun Boşa Akmasına Engel Oluyor.

ASKİ kentin son döneme kadar bir numaralı sorunu olarak gösterilen suyla ilgili radikal önlemlere devam ediyor. ODTÜ’den bir öğretim görevlisinin içinde bulunduğu ekipler hatlarda meydana gelen su sızıntıları Fiziki Kaçak Su Araçları’yla tespit ederek, suyun boşa akmasına engel oluyor.

ASKİ, yakın zamana kadar kentin bir numaralı sorunu olan suyla ilgili radikal önlemlere devam ediyor. ODTÜ’den bir öğretim görevlisinin içinde bulunduğu ekip, hatlarda meydana gelen su sızıntıları Fiziki Kaçak Su Araçları’yla tespit ederek, suyun boşa akmasına engel oluyor. ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, tam donanımlı Fiziki Kaçak Su Tespit Araçları, sayesinde yılbaşından bu yana içme suyu hatlarında tespit edilen yüzlerce sızıntı ve kayıp suya müdahale edildiğini belirterek “Yeraltındaki hatlarımızda sızıntı şeklinde tespit edilip onarılan borular sayesinde sadece bu sene ortalama 11 milyon metreküplük arıtılmış suyun boşa akmasına engel olundu” dedi.

Büyük tasarruf

Fiziki Kaçak Su Biriminin tam donanımlı üç araç, bir jeoloji mühendisi, bir makine mühendisi ve beş teknisyen ile oluşan profesyonel bir ekiple çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Genel Müdürümüz Kılıç şunları söyledi:

“İçme suyu şebekemizden kaynaklanan fiziki kaçakların azaltılması ve şebekemizin güçlendirilmesi için ODTÜ’den uzman bir öğretim üyesiyle beraber şebeke hâkimiyeti ve kaçak arama çalışmalarına devam ediyoruz. Bu sayede son teknoloji ürünü cihazlarla hatları dinliyor ve kaçakların yerini tespit edilerek anında onarıyoruz. İki tane daha satın alarak 3’e çıkardığımız üstün teknolojik donanıma sahip ‘Fiziki Kaçak Su’ araçlarımızla kısa sürede arızanın bulunduğu alanı tespit ederek müdahalede bulunuyoruz. Geçen yıl tespit edilen fiziki kaçaklarda arızanın giderilmesiyle 7 milyon metreküplük, bu yıl için de fiziki kaçak suların giderilmesi sonucunda da 11 milyon metreküplük su tasarrufumuz oldu. Arıza şüphesi bulunan bölgenin öncelikle vatandaşlardan ve bölge birimlerinden gelen talep doğrultusunda araştırılmaya başlandığını belirten Kılıç, “Özellikle abone bağlantılarında kullanılan ve puşvit dediğimiz malzemeye vatandaşlarımızın dikkat etmeleri gerekiyor” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title