Haberler

Japon oyuncak örme sanatı kadınların geçim kaynağı oldu

Güncelleme:

Yalova'da kadınlar Japon tığla oyuncak örme el sanatı amigurumi ile aile ekonomilerine katkı sağlıyor.

Yalova'da kadınlar Japon tığla oyuncak örme el sanatı amigurumi ile aile ekonomilerine katkı sağlıyor.

Özelikle Uzak Doğu ülkelerinde geleneksek olarak kullanılan amigurumi tekniği ile yapılan oyuncaklar son yıllarda Türkiye'de de popüler hale geldi. Türk el işi sanatlarında kullanılan sık iğne kullanma tekniği nedeniyle kadınlar tarafından kolayca öğrenilen amigurumi oyuncak bebekler, büyük talep görüyor. Yalova El Emeği Çarşı'nda kendi ürünlerinin satışını gerçekleştiren kadınların bir çoğu ilgi nedeniyle amigurumi oyuncak bebeğe yöneldi.

Yeğeninin kendisinden oyuncak bebek istemesiyle 8 yıl önce amigurumi bebekler yapmaya başlayan Şükriye Bulduk, internetten bakarak öğrendiği el sanatı sayesinde aile ekonomisine katkı sağlamaya başladı. Zamanla çevresinden bebekler ile ilgili talep aldığını söyleyen Bulduk, "Eş dostla başladım. Baktım güzel dönüşler aldım ve örmeye devam ettim. Televizyonda gördüğüm karakterlerden örmeye çalıştım. Araştırdıkça geliştirdim kendimi. Daha sonra tasarımlar öğrendim" diye konuştu..

Bulduk, bebeklerin 20 ile 200 lira arasında alıcı bulduğunu ifade etti. Çocuk sağlığı açısından bebeklerin daha çok tercih edildiğini anlatan Bulduk, "Bütçeme de katkı sağlıyorum. Sağlıklı bir oyuncak olduğunu düşünüyorum. Plastik ürünlerin zararlı olduğunu biliyorum" dedi.

"KENDİ HARÇLIĞIMI KAZANIYORUM" Gülay Kargın ise 6 yıldır amigurumi oyuncak bebek yaptığını ifade etti. Kargın, internetteki videolardan bebeği yapmayı öğrendiğini söyledi. İlk olarak başa ürünler ile satışa başladığını fakat bunların talep görmediğini kaydeden Kargın, "Bu bebeklerde iyi gelir olduğunu öğrendim ve işi yapmaya başladım. Satışları da gayet iyi. Ekonomime katkı sağlıyorum. Kendi harçlığımı kazanıyorum" ifadesini kullandı.

(Erhan Erdoğan / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Uzak Doğu Yalova Japon Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title