Haberler

İzmit'te Yıkılan Binaların Arsaları Otopark Oldu

Adliye binası ökarşısında D-100 Karayolu kenarında bulunan ve depremde hasar aldığı gibi eğik olan SEDAŞ'a ait bina ile Şahabettin Bilgisi Caddesi üzerinde D-100'e cepheli askeri lojman binaları, geçtiğimiz aylarda yıkıldı.

Adliye binası ökarşısında D-100 Karayolu kenarında bulunan ve depremde hasar aldığı gibi eğik olan SEDAŞ'a ait bina ile Şahabettin Bilgisi Caddesi üzerinde D-100'e cepheli askeri lojman binaları, geçtiğimiz aylarda yıkıldı. Bu iki binanın yıkımından sonra, boşalan bu iki büyük alan da biranda otoparka dönüştü. Kentte ciddi bir otopark sorunu olduğunu söyleyen ve özel bir firmada İnsan Kaynakları Danışmanı olarak çalışan Hakan Kaya, Binalar yıkılınca otopark olarak kullanılmaya başlandı halk tarafından. Gelecekte ne olur bilemiyoruz. Kentte ciddi bir otopark sorunu var. Otopark fiyatları da çok yüksek. 15 dakika aracınızı bıraktığınızda 4 TL para alanıyor. 61. dakikadan sonra ikiye katlanıyor. Büyükşehirin buna biran önce el atması gerekiyor. Kent merkezinde de katlı otopark konusuna yoğunlaşmak gerekiyor. dedi. İzmit te trafik sorununun son 5 yılda artığını söyleyen Bilgisayar mühendisi Hasan Aksoy ise, İzmit'te trafik ciddi anlamda içinden çıkılmaz hale dönüştü. Araç sayısı günden güne artıyor. Bununla birlikte yeterli önlemler alınmığıdını düşünüyorum. Artık şehir içine aracımla girmeye çekiniyor. Park alanlarının genişlemesi gerekiyor. En cüzzi Perşembe pazarında otopark alanı var. Ama orası da merkeze uzak. Yetkililerin biran önce bu sorunlara çözüm bulmaları gerekiyor. diyle konuştu.

Görünü Dökümü

--------------------------------

-Yıkılan binaların bulunduğu boş alanlara park edilen araçlar

-Araçlarını park edenlerle rop

-Kent içindeki trafik yoğunluğu

HaberErgün AYAZ-KameraOrhan UZUN-İZMİT-DHA

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakan Kaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title