Haberler

İzmir Türkiye'nin İlk Plaj Kütüphanesi İzmir'de Açıldı

İzmir'de Türkiye'nin ilk plaj kütüphanesi hizmete girdi.

İzmir'de Türkiye'nin ilk plaj kütüphanesi hizmete girdi. Urla İlçe Halk Kütüphanesi'nde çalışan personel tarafından hayata geçirilen uygulama, Kum Denizi Plajı'na yüzmek için gelenlerin beğenisini kazandı. Plaj kütüphanesinden çocuklar da yetişkinler de faydalanabiliyor.Urla İlçe Halk Kütüphanesi personeli, yaz aylarında kütüphanede okuyucuların azalması üzerine, vatandaşların kitap okuma refleksinin körelmemesi için ilginç bir formül buldu. Okuyuculara en iyi hizmeti sunmak amacıyla bir çok ülkedeki uygulamaları araştıran personel, en sonunda plaja kütüphane kurma kararı aldı. Dünyada 4 ülkede bulunan modeli, Urla'da hayata geçiren İlçe Halk Kütüphanesi personeli, böylece örnek bir çalışmaya da imza atmış oldu. Türkiye'de benzeri bulunmayan kütüphane, haftanın 7 günü vatandaşlara hizmet verecek. Kütüphane personelinden Hüseyin Tosun, hem hafta içi hem de hafta sonu kütüphaneyi açık tutacaklarını ve kendisinin de sürekli görev yapacağını söyledi. Kum Denizi Plajı'nda kurulan kütüphanede, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Urla Kaymakamlığı ve Urla Belediyesi'nin yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşlarının da desteği bulunuyor.

KİTAPLAR BAĞIŞLANDI

Kütüphanede romanlar, yerli ve yabancı kitaplar, çocuk kitapları, dergiler ve gazeteler yer aldı. 2 bine yakın kitap, bağışçılar tarafından kütüphaneye verildi. Plaj kütüphanesinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, üye olabiliyor. Üye olmayanlar da T.C kimlik numaraları ile iletişim bilgilerini bırakarak, kitap alabiliyorlar. Plajda kitap okumak isteyen her birey, bu kütüphaneden ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Hüseyin Tosun, "Şuana kadar 40 kişi kütüphaneye üye oldu. Burada bir kişiye 15 günlüğüne 3'er kitap verebiliyoruz. Plajda kitap okumak isteyenler de bu hizmetten faydalanabiliyor" dedi.

PAHALI DİYE ALAMADIĞI KİTABI BURADA BULDU

Yüzmek için plaja gelen ve kütüphanenin açıldığını gören vatandaşlar da, bu güzel hizmetten faydalanıyor. Okuyucular, kütüphanenin kurulmasının çok güzel olduğunu söylerken, kimi okuyucular da piyasada pahalı olduğu için alamadıkları kitaplara, burada erişti. Projeyi çok mantıklı bulan vatandaşlar, istedikleri kitaba buradan ulaştıklarını belirtirken, denize girdikten sonra gelip kitap okumanın kendilerine büyük zevk verdiğini dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title