Haberler

İstanbul Film Festivali'ne Rekor Katılım

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İksv) Tarafından Düzenlenen '26. Uluslararası İstanbul Film Festivali', Rekor Katılımla 170 Bin Kişi Tarafından İzlendi.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen ''26. Uluslararası İstanbul Film Festivali'', rekor katılımla 170 bin kişi tarafından izlendi.

İKSV'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Akbank'ın sponsorluğunda gerçekleştirilen ve dün sona eren festivalde izleyici rekoru kırıldı. İki hafta boyunca festivali biletli ve davetiyeli olarak toplam 170 bin kişi izledi. Festival filmlerini geçen yıl ise 150 bin sinemasever izlemişti.

Festival süresince, 2 hafta boyunca 6 sinemada 485 seansta 237 film gösterildi. Festivalde 124 seansın biletleri tükendi. Özellikle hafta içi 2,50 YTL'ye olan gündüz seansları, sinemaseverler tarafından büyük ilgi gördü.

Festivalde ''Akbank Galaları'', ''NTV Belgesel Kuşağı'', ''Canlandırma Sineması'', ''Dünya Festivallerinden'' ve ''Bağımsız Bir Ruh: Gus van Sant'' bölümleri de büyük ilgi gören bölümler arasındaydı.

Uluslararası İstanbul Film Festivali, bu yıl İstanbul'da ağırladığı yönetmenleriyle öne çıktı. Festivalin açılışından kapanışına kadar geçen 16 günlük süre içinde İstanbul'a gelen Gus van Sant, Paul Schrader, Park Chan Wook, Tsai Ming Liang, Bahman Ghobadi, Tom Dicillo gibi yönetmenlerin yanı sıra Sean Ellis, Neil Armfield, Hicham Ayouch, Panikos Chrysanthou, Didi Danquart ve Mani Haghigi de festivalin konukları arasındaydı.

Festival oyuncu konukları arasında İtalya'nın son dönemdeki en önemli yıldızlarından Stefano Accorsi, Bunuel ve Fellini filmlerinde de oynamış Milena Vukotic, Pasolini filmlerinin vazgeçilmez oyuncusu Ninetto Davoli, Fassbinder ve Lars von Trier'in vazgeçilmez oyuncusu Udo Kier, yine Fassbinder'le özdeşleşen Irm Hermann ve Fransız oyuncu Denis Lavant'ın yanı sıra genç oyuncular Lee Kang Sheng, Ambra Angiolini ve Thibaud Vinçon vardı.

Festival kapsamında bu yıl film gösterimlerinin yanı sıra 10 farklı mekanda, festivaldeki temalarla bağlantılı ve konukların katılımıyla renklenen 6 ustalık sınıfı ve söyleşi, 5 konser ve parti, sergiler ve paralel etkinliklere de yer verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title