Haberler

İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

Ardahan'ın Göle ve Ağrı'nın Taşlıçay ilçelerinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ramazan ayının son cumasında protesto edildi.

Ardahan'ın Göle ve Ağrı'nın Taşlıçay ilçelerinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ramazan ayının son cumasında protesto edildi.

Göle'de, Büro Memur-Sen'in organize ettiği, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun destek verdiği ve Merkez Camisi'nden başlayan yürüyüş, Hapan mevkisinde sona erdi.

Büro Memur Sen Göle Şube Temsilcisi Süleyman Çelenk, burada yaptığı konuşmada, İsrail'in yarım asırdır bölgede zulüm yaptığını, buna kimsenin "dur" demediğini söyledi.

Bu zulme Göle'den tepki verdiklerini, artık bu tepkinin tüm dünyaya yayılma zamanı geldiğini vurgulayan Çelenk, "Hangi mazeret ve yalanlara sığınırsa sığınsın, İsrail'in asla vazgeçemeyeceği geleneksel politikasında bir değişiklik beklemek safdillik olacaktır. Son günlerde Filistin'in direniş tarihinde önemli bir parametre olan El-Fetih ile Hamas arasında gerçekleşen ittifak sebebiyle morali bozulan İsrail, öfkesini, yeryüzünün en daracık zindanına dönüştürdüğü Gazze'ye vahşice saldırılarıyla hem de bütün dünyaya meydan okurcasına Filistinlileri bu ittifaka pişman ettirerek dindirmek istiyor. Bizler Müslüman topluluğu olarak bunları lanetle kınıyoruz" şeklinde konuştu.

Büro Memur-Sen Ardahan Temsilcisi Ümit Sarıkaya ise İsrail mallarının boykot edilmesi gerektiğini belirtti.

Kalabalık, ellerinde farklı dillerde yazılan dövizlerle "Kahrolsun İsrail", "Her yer Filistin", "İsrail zulmüne sessiz kalma" sloganları attı.

Okunan duaların ardından grup dağıldı.

Ağrı

Taşlıçay ilçesinde de Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen kalabalık, ABD ve Avrupa Birliği'nin İsrail'in saldırılarına seyirci kalmasına tepki gösterdi.

Taşlıçay Ehlibeyt Yeşil Camii İmamı Hüseyin Adem Bocuk, "Bugün Dünya Kudüs Günü. Bugün tüm Müslümanların ilk kıblesi olan ve şu an Siyonistlerin elinde olan Mescid-i Aksa'nın günüdür. Ramazan ayının son cuması olan bu günde katil İsrail Filistin'de katliam gerçekleştirmektedir. Her Müslüman bu yaşanan soykırıma tepki göstermelidir. Hz. Ali diyor ki 'Bir zulmü durduramıyorsanız onu herkese duyurun'. Her Müslüman Filistin'de şehit olan kardeşlerimize Şia, Sünni demeden destek olmalıdır. Bu zulme tepkisini göstermelidir" dedi.

Çok sayıda Sünni ve Caferi vatandaşın katıldığı eylemde, "Katil İsrail", "Filistin'e özgürlük", "Katil Amerika", "Gazze ölüyor insanlık izliyor", "Hamas'a selam olsun" şeklinde sloganlar atıldı.

Kalabalık daha sonra beraberinde getirdikleri İsrail ve ABD bayraklarını yaktı. - Ağrı

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Gazze Ağrı Göle Politika Güncel Haberler

title