Haberler

Isparta'da 13 Bin Çiftçi Kuraklık Desteği İçin Taranacak

Rta'da 13 Bin Çiftçi Kuraklık Desteği İçin Taranacak

RTA'DA 13 BİN ÇİFTÇİ KURAKLIK DESTEĞİ İÇİN TARANACAK

- TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ YETKİLİLERİ HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

(FOTOĞRAFLI)

ONUR BEDİR

ISPARTA (İHA)- Isparta'da kuru tarım alanında 13 bin çiftçi, devletten kuraklık desteği alabilecek.

Isparta Tarım İl Müdürü Vekili Taner Gökdoğan, çiftçilerin kuraklık desteğinden yararlanabilmesi için 31 Temmuz 2007'ye kadar çiftçilerden müracaatları aldıklarını dile getirdi. Şu ana kadar kendilerine 13 bin çiftçinin başvurduğunu anlatan Gökdoğan, kuru tarımda 4 üründe çiftçilere kuraklık desteği verileceğini belirtti. Fiğ, buğday, arpa ve korunga ürünlerinde çiftçilere kuraklık desteği verileceğini ifade eden Gökdoğan, "Çiftçilerin kuraklık desteğinden yararlanabilmesi için bazı şartlar gerekiyor.

Bunlar, ilk önce çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olması gerekiyor. Ardından çiftçilerin arazilerinde en az yüzde 25 hasar olduğu tespit edilmesi gerekiyor" dedi.

Gökdoğan, çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne borçları olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Yıllık yüzde 7 faizle bir yıl borçları ertelenecek. Şu an itibari ile yetkililer çiftçilerin arazilerinde hasar tespit çalışmalarına başladı. Bir hafta içerisinde Isparta genelinde kuraklık nedeniyle zarar gören 13 bin çiftçinin arazilerinde hasar tespiti yapılarak uygun olanlar bu destekten yararlanacak."

Bu arada çiftçiler fiğden 12 YTL, buğdaydan 15 YTL, arpadan 12 YTL ve korungadan ise 20 YTL para desteği alacaklar.

(OB-SÇ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title