Haberler

Antalya'da İsmet İnönü Kentsel Yaşam Alanı Açıldı

Güncelleme:

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 milyon TL bütçeyle yapılan İsmet İnönü Kentsel Yaşam Alanı, açıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 milyon TL bütçeyle yapılan İsmet İnönü Kentsel Yaşam Alanı açıldı. Açılış törenine Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, CHP İl Başkanı Devrim Kök ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışın onur konuğu ise İsmet İnönü'nün torunu ve CHP Ankara Milletvekili Gülsüm Bilgehan Toker oldu.

Tören alanına Başkan Akaydın ile birlikte gelen Gülsüm Bilgehan Toker, Antalyalıların sevgi gösterisi ile karşılaştı. Törende halk oyunları ekipleri, yabancı dans toplulukları gösteriler sundu. Protokol kurdela kesiminden sonra üzerinde İsmet İnönü figürü ile İnönü'ye ait 'Bir memlekette namuslular namussuzlar kadar cesur olmadıkça memlekette kurtuluş yoktur' sözünün yer aldığı heykelin açılışını yaptı.

90 YILLIK BARIŞIMIZI ONLARA BORÇLUYUZ

Açılışta konuşma yapan İsmet İnönü'nün torunu ve aynı zamanda CHP Ankara Milletvekili Gülsüm Bilgehan Toker, Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'nün birlikte ülke için yaptıklarını anlattı. Kürsünün arkasına asılan Atatürk ve İsmet İnönü fotoğraflarını göstererek, "Arkamda iki mükemmel arkadaşım, iki büyük kahramanımızın fotoğrafları duruyor. Onları başka şekilde nitelendirenler de olsa biz, 90 yıllık barışımızı bu iki büyük insana borçlu olduğumuzu biliyoruz" dedi.

ALICI OLANLAR KAHRAMANLARDIR

"Siyasetçi olmak başka bir şey, İnönü'nün torunu olmak başka bir şey" diyen Toker, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bazı kentler var; yöneticileri halkıyla kavgalı, halkıyla çatışıyor. Bazı kentler var burası gibi; halkıyla barışık, hizmet etmek için çalışıyor. Daha yaşanır, daha insancıl hale getirmek için uğraşıyor. Sayın Akaydın bu başkanlardan bir tanesi. Geçmişe de saygı duyan bir başkanınız var. Biz Türk milleti olarak geçmişimizi iyi değerlendiren vefalı bir milletiz. Siyaset zaman zaman kısa ve geçici çalkantılarla geçse de sonunda tarih, her zaman kimin haklı olduğunu, kimin kahraman, kimin hain olduğunu yazacaktır. Bazen kahramanlarla hainler yer değiştirseler de, sonunda kalıcı olanlar kahramanlardır."

ERDAL ÖNER DE PROTOKOLDE

Açılış kurdelasının kesiminin ardından Heykeltıraş Ayhan Kayapınar tarafından yapılan üzerinde İsmet İnönü portre kabartması ile ünlü sözü 'Bir memlekette namuslular namussuzlar kadar cesur olmadıkça, memlekette kurtuluş yoktur' yazılı heykeli açan protokol, ardından hatıra fotoğrafı çektirdi. Açılışta sürpriz bir isim de yerini aldı. Bir dönem AK Parti'den Kepez Belediye Başkanlığı yapan Erdal Öner de açılıştaydı. Mustafa Akaydın ve CHP İl Başkanı Devrim Kök'ün hemen arkasında oturan Öner, meraklı bakışlar altında açılışı izledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Akaydın İsmet İnönü DEVRİM KÖK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title