Haberler

İşlemci pazarının yeni lideri belli oldu!

Güncelleme:

İşlemci pazarının yeni lideri MediaTek oldu. Fakat kazanç tarafına baktığımızda zirveyi rakiplerine kaybettiğini görüyoruz.

Mobil işlemci pazarında Qualcomm, MediaTek, Apple, Samsung ve UNISOC gibi birçok üretici bulunuyor. Fakat içlerinden biri, son 2 yıldır yakaladığı başarılı çıkış sayesinde bu yılın ilk çeyrek sonuçlarına göre en çok çip satan şirket oldu.

MediaTek işlemci pazarının yeni lideri oldu!

Mobil işlemci pazarının 2022 yılı 1. çeyrek raporlarına göre en çok satan üretici MediaTek oldu. Hemen ardında ise Qualcomm ve Apple yer alıyor. Fakat gelir oranlarına baktığımızda işler değişiyor. Zira amiral gemisi ile giriş segment cihazların çip maliyetleri arasında büyük bir fark bulunuyor.

Aşağıdaki listelerde de görebileceğiniz gibi şu anda akıllı telefon pazarının yüzde 38'i MediaTek'i tercih ediyor. Fakat gelir tarafına baktığımızda pazar payı yüzde 19'a kadar geriliyor. Öte yandan Apple ve Qualcomm, bu işten en çok kar edenler arasında bulunuyor.

3nm işlemciler geliyor: Apple M2 Pro detayları sızdırıldı

Samsung ve HiSilicon (Huawei) ise çoğunlukla kendi cihazlarına çip üretimi yaptığı için pazar payları oldukça kısıtlı. Özellikle ABD ambargosunun ardından bir zamanlar ilk 3'e oynayan Huawei, şu anda yüzde 1'lik pazar payına sahip.

En çok işlemci satan üreticiler

MediaTek: yüzde 38

Qualcomm: yüzde 30

Apple: yüzde 15

UNISOC: yüzde 11

Samsung: yüzde 5

HiSilicon: yüzde 1

İşlemci satışından en çok kar eden şirketler

Qualcomm: yüzde 44

Apple: yüzde 26

MediaTek: yüzde 19

Samsung: yüzde 7

UNISOC: yüzde 3

HiSilicon: yüzde 1

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete / Güncel

Qualcomm Samsung Apple Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title