Haberler

İnternet Yasası Bursa'yı Vurdu

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı İnternet Yasası, "Yazılım Vadisi" kurulması planlanan Bursa'yı vuracak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "İnternet Yasası"nı onaylamasının yankıları sürüyor. Sadece muhalefetten değil İç ve dış çevrelerden büyük tepki toplayan yasal düzenleme Bursa'yı da vuracak.

"ONBİNLERCE İNSANA İSTİHDAM SAĞLAYACAKTI"

Radikal'in haberine göre, Bursa'nın en önemli projelerinden olan "Yazılım Vadisi" nin onaylanan yasadan dolayı riske girdiği söyleniyor. CHP Bursa milletvekili Aykan Erdemir, "Projenin başarısı yabancı yatırımcı ve ortaktan geçiyor. Sayın Cumhurbaşkanı'nın onayından sonra elverişli yatırım iklimine zarar vermiştir. Bursa'da onbinlerce insana istihdam sağlayacak bir yatırımın önü tıkanmıştır" dedi.

CHP'li Aykan Erdemir'in verdiği bilgiye göre Bilim ve Sanayi Bakanı'nın memleketi olmasından dolayı "Bilişim Vadisi" projesini Kocaeli'ne kaptıran Bursa "Yazılım Vadisi" projesi hazırladı. Bilişim Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BİSİAD), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ULUTEK) ortaklığında yürütülen Projeye Kalkınma Ajansı 1 milyon TL'lik destek sağladı. CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necati Şahin'in de destek verdiği proje için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün internet yasasını onaylaması kötü sürpriz oldu. Projenin başarısının yabancı yatırımcıya bağlı olduğunu ve İnternet yasasının negatif etki yapacağını vurgulayan Erdemir,şunları söyledi:

"İNTERNET YASASI BURSA'YI VURDU"

"İnternet özgürlüklerinin kısıtlandığı ve hukuki güvencelerin zayıfladığı bir ülkenin yatırım iklimi de zarar görür. İnternet yasası Bursa'yı vurmuştur. Bursa'da genç işsizlerimize nitelikli istihdam sağlayacak bir sektörün önünü tıkamıştır.

Hindistan'ın Silikon Vadisi olarak adlandırılan Bangalore kentinin yazılım sektöründe yakaladığı başarıyı Bursa'da da yakalayabileceğimize güvenimiz tamdır. Yeter ki Hükümet İnternet'in ve özgürlüklerin önündeki engelleri açsın...

"HÜKÜMET GÖLGE ETMEDİĞİ SÜRECE..."

Bursa'nın geleceği bilişimden geçiyor. Hükümet gölge etmediği sürece Bursa'nın girişimci dinamikleri kenti bir bilişim üssü olma hedefine taşıyacak vizyon ve potansiyele sahiptir"

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Aykan Erdemir Abdullah Gül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

MAGADAM16magadam16@hotmail.com:

ALLAH AŞKINA BU YASA İLE YAZILIM SEKTÖRÜNÜN NE ALAKASI VAR BİRİ İLETİŞİM VE BİLİŞİM SEKTÖRÜNDE KULLANDIĞINIZ PROGRAMLARI YAZAR BU YAZILIMDIR DİĞERİDE BUNLARI KULLANARAK YAPTIĞINIZ İŞLERDİR YABANCI YATIRIMCI GELMEYECEKMİŞ SEN ADAM GİBİ YAZILIM YAP BAKALIM SEN ANTARTİKAYA GİT ORAYADA GELİR YATIRIMCI BURSADA ULUTEK YILLARDIR VAR VE RAĞBETTE ÜST SEVİYEDE SİZ NEDEN BAHSEDİYORSUNUZ BU YASANIN DAHA SERTİ İNGİLTEREDEN İSPANYAYA KADAR BİRÇOK ÜLKEDE YILLARDIR VAR SANKİ İNTERNETTE NEREYE GİRİCEĞİNİZİ DEVLET BELİRLEYECEK TÜM SİTELERİ KAPATACAK GİBİ BİR HAVA OLUŞTURULDU BU ADAM BU CAHİLLİKLE BÜYÜKŞEHİR BAŞKAN ADAYIMI OLMUŞ BU BEN BİR BURSALI OLARAK FELAKET TELLALLIĞI YAPAN BİR ADAMA OY VERMEMM

16
13
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title