Haberler

E-ticarette yeni dönem! 1 Ocak'tan itibaren kargo iade ücretini müşteri karşılayacak

Güncelleme:

1 Ocak'tan itibaren uygulanmaya başlanacak düzenleme ile internet üzerinden yapılacak alışverişte ürün ayıplı mal olarak değerlendirilmedikçe, alışverişten vazgeçme, kargoyu teslim almama durumunda cayma hakkını kullanacak tüketici, kargo iade ücretini kendi ödeyecek.

İnternet üzerinden alışverişin son yıllarda artmasıyla kargo şubelerindeki iade işlemlerinde yaşanan sorunların çözümü için ürünlerin iade sürecinde değişiklik yapıldı. İnternetten alınan ürünlerin iadesinin, tüketiciler tarafından karşılanacağı düzenleme, 1 Ocak'tan itibaren uygulanmaya başlayacak.

ÜRÜN KUSURLUYSA İADE ÜCRETİNİ SATICI KARŞILAYACAK

Ticaret Bakanlığı'nın 'Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' kararı ile tüketici satın aldığı ürüne ilişkin, teslim tarihinden itibaren 14 gün içerisinde cayma hakkını kullanabilecek. Tüketici, iade masrafını karşılamakla yükümlü olacak. Malın ayıplı olması durumunda tüketici iadeye ilişkin masraflardan sorumlu tutulmayacak. Tüketicinin talep etmesi halinde iade masrafı, kendisine iade edilecek mal veya hizmet bedeli ile teslimat masraflarından mahsup edilecek.

"DOLANDIRICILARIN MESAJLARINA DİKKAT EDİLMELİ"

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, "Yılbaşından sonra kargo bedelini, ürün ayıplı mal olmadıkça tüketici ödeyecek. Kargoyu teslim almama, alışverişten vazgeçme durumunda şirket, kargo ücreti için tahsil davası açabilir. Bu uygulama dolandırıcıların ekmeğine yağ sürüyor. Daha önce tüketicileri dolandıran, kötü niyetli kişilerce kargo şirketi adıyla gönderilen mesajlara daha sık rastlanabilir. Tüketiciler kötü niyetli kişilerce gönderilen aldatmaca mesajlara dikkat etmeli" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

Nazlı Muhip:

Bir daha internetten guvenipte bisey almam. Bu kadar basit.

123
19
yanıtYanıtla
Kadir Corut:

ÇOK YERİNDE BİR UYGULAMA BEĞENMEDİM DEYİP GERİ GÖNDEREN ARK NİYETLİ İNSANLARIN ÖNÜNÜ KESECEKTİR SATICI OLARAK SATMADIĞIMIZ ÜRÜN İÇİN 2 KERE KARGO PARASI ÖDEMEK BİZLERİ ÇOK ETKİLİYORDU EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER..

63
33
yanıtYanıtla
ErtuĞrul Kirecci:

Bir daha internetten guvenipte bisey almam. Bu kadar basit.biz kaybetmeyiz olan size olur 2 kuruş fazla verir mağazadan alırım

yanıt51
yanıt6
Vedat Zengin:

rızkı veren allah kardeş sen al veya alma elbet rızkımız gelir yine bizi bulur

yanıt14
yanıt9
MHSN SRC :

Hem iyi olmuş hem kötü.Kadir kardeşime de hak veriyorum.Diğer taraftan mağdur olacak tüketiciler de var.Her satıcıya güvenemezsin ki.Art niyetli hödükler olmasa

yanıt17
yanıt0
Vedat Zengin:

ben 2 yıldır eticaret yapıyorum kargocu bizden daha fazla kazanıyor müşteri ise inanılmaz derece sıkıntılı keyfi iade yapılıyor benden değil bir çok satıcıdan ürün sipariş edip birini seçip diğerlerini iade ediyor ben hiç ürün satamadan 80 tl zarar etmiş oluyorum bu kul hakıdır bu kadarda bilinçsiz olunmaz

47
9
yanıtYanıtla
Goker Deveci:

Bende almam artik internetten

31
6
yanıtYanıtla
Sinan Şensoy:

Yıllardır cigboxtr olarak bu haberin gerçekleşmesini bekliyorduk süper uygulama ! Kargolara gavur malıymış gibi davranan, yerden yere atan hırpalayan kargoculara '' mala zarar verme suçu'' kapsamında işlem yapılsa süper olmaz mı ?

36
0
yanıtYanıtla
mehmet arif inci:

Heleki trendyolda müşteri kılığına girmiş rakip satıcıların alıp 1 yıldız atıp iade etmesi tarih olur insallah .

22
9
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Sen ve senin gibi düşünenler almasın zaten ..

15
12
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title