Haberler

İnegöl'de Siyasi Partilerden Seçim Öncesi Centilmenlik Anlaşması

İnegöl'de siyasi partilerden seçim öncesi centilmenlik anlaşması Bursa'nın İnegöl İlçe Kaymakamlığında toplanan siyasi partilerin ilçe temsilcileri 1 Kasım'da yapılacak milletvekili seçimi için centilmenlik anlaşması imzaladı.

İnegöl'de siyasi partilerden seçim öncesi centilmenlik anlaşması

Bursa'nın İnegöl İlçe Kaymakamlığında toplanan siyasi partilerin ilçe temsilcileri 1 Kasım'da yapılacak milletvekili seçimi için centilmenlik anlaşması imzaladı. Buna göre seçim süresince partiler bir birlerine yakın seçim bürüsu açamayacak, vatandaşları rahatsız edecek şekilde yüksek sesle müzik çalamayacak, sınav günleri ve saatlerinde ise sesli propoganda yapamayacak.

İnegöl Kaymakamı Ali Akça, 1 Kasım tarihinde yapılacak milletvekili seçimleri öncesi siyasi partilerin temsilcileri ile Kaymakamlık Binası'nda bir araya geldi. Yapılan toplandıda konuşan Kaymakam Ali Akça, İnegöl'de göreve geldikten sonra yerel seçimlerin yanı sıra cumhurbaşkanlığı seçimi ve 25. dönem milletvekil seçimlerinin yapıldığını söyledi. Bu seçimlerin olaysız bir şekilde tamamlandığını hatırlatan Kaymakam Akça, "1 Kasım tarihinde yapılacak seçimler ile İnegöl'de dördüncü seçimi geçirmiş olacağım. Bildiğiniz gibi seçimler hakimlerin gözetim ve denetimi altında yapılır. Biz idareye düşen seçimin güven içerisinde, vatandaşın herhangi bir asayişe yönelik sıkıntı yaşamadan, içindeki siyasi düşünceyi sandığa yansıtmasını sağlamaktır. Bundan önceki seçimlerde sıkıntı yaşamadık. İnegöl bu seçimleride medeniyet hamuru ile yoğrulmuş olan insanları ile yine medeni bir şekilde inşallah gerçekleştirecektir." dedi.

Bu konuşmanın ardından siyasi partilerin temsilcileri İnegöl'de seçimlerin huzur içersinde yapılması için centilmenlik anlaşması imzaladı.

Bu anlaşmaya göre partilerin düzenlediği kapalı ve açık alan toplantıları bir diğre partinin etkinliğine yakın olmayacak. Yapılcak seçim çalışmalarındaki sesli propogandaların insanları rahatsız etmeyecek şekilde gerçekleştirilmesine karar veren siyasi partiler ev ve işyerlerinin seçim bürosu olarak kullanılmamasında karar kıldılar. Centilmenlik anlaşmasında ayrıca sınav günü ve saatlerinde hiç bir partinin yüksek sesle propoganda yapmaması konusunda da anlaştılar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Akça İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title