Haberler

İhraç Edilen Subaylar İdare Mahkemesinin Kapısında

Yüksek Askeri Şura kararlarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edilen 14 kişi Yenibosna'da bulunan Bölge İdare Mahkemesine gelerek basın açıklaması yaptılar

En son yapılan Anayasa Değişikliği ile Yüksek Askeri Şura kararlarına yargı yolunun açılmasıyla, ASDER üyeleri İstanbul Bölge İdare Mahkemesine giderek, YAŞ kararı ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edilen 14 kişi adına yanlış idari işlemlerin düzeltilmesi ve haklarını tekrar geri kazanmak istemiyle başvuruda bulundu.

ASDER başkanı Türkiye genelinde yaklaşık 2 bin kişinin bölge idare mahkemesine başvuracağını söyledi.

Yüksek Askeri Şura kararlarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edilen 14 kişi Yenibosna'da bulunan Bölge İdare Mahkemesine gelerek basın açıklaması yaptılar.

ASDER adına basın açıklaması yapan Mustafa Hacımustafaoğulları , ' 12 Eylül 1980 darbesinde milletimize dayatılan anayasa ile temel hak ve özgürlükler rafa kaldırılarak toplumun tüm kesimlerinin hukuku çiğnendiği gibi, silahlı kuvvetlerde de değiştirilen 125. maddeye istinaden 2 bine yakın personel yargısız infazla tasfiye edilmiştir.

Şu anda mahkemelerde yargılanan darbeci, hukuk tanımaz ve yetkisini kötüye kullanan bazı ordu mensupları, kendi menfur emellerine ulaşmak ve silahlı kuvvetler içinde kadrolaşmak için, kendilerine engel gördükleri gerçek vatanseverleri tasfiye etmişlerdir. Askeri şura kararlarına yargı yolunun açılmasıyla MSB,İçişleri Bakanlığına dilekçe vererek geçmişte yapılan yanlışın idari işlemle düzeltilmesini, haklarımızın ve itibarımızınz iade edilmesini talep ettik.

Ayrıca Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne dava açarak hukukun işletilmesini istiyoruz. Bugün bunun için buradayız. AYİM'e iletilmek üzere başvurumuzu yaptık. Anayasayı kısmen de olsa değiştirerek ülkemizde hukukun üstünlüğü ve demokratikleşme yönünde önemli adımlar atan iktidara buradan sesleniyoruz. Lütfen bizleri, yeniden bizi mağdur edenlerin önüne atmayın.

Bize yapılan ideolojik ve siyasi bir haksızlıktır. Karargah soruşturması kapsamında yargılanan Cengiz Köylü albay ile ben beraber çalıştım o dönemde bir sıkıntım olmadı. Fakat ben geriye dönüp baktığımda benimle ilgili hazırlana dosyalarda bu kişilerin olumsuz kanaatlerinin olabileceğini değerlendiriyorum. Benim elimde bilgi ve belge yok ama bu kişiler gizli saklı şebekelerdir.

Biz başvurumuzu yaparız bağımsız yargı bu konuda gerekli kararı verir. Tutum ve davranışlarımızla irticai faaliyet gösterdiğimiz gerekçesiyle 1997 yılında binbaşı görevindeyken YAŞ kararı ile ordudan atıldım. Göreve dönmek benim içimde uhte oldu. Üniforma bizim terimiz oldu" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından Bölge İdare Mahkemesi'ne dilekçelerini veren dernek üyeleri olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title