Haberler

İett İhalesini, Halk Otobüsleri Kazandı

İett Genel Müdürlüğü'nün Ayazağa Garajı ve Bu Garajdan Servise Verilecek 500 Otobüslük Hattın 10 Yıl Süreyle Kiraya Verilmesi İhalesini, 5,5 Saatlik Açık Artırmanın Ardından Eurobas Invest Metropoliten-yeni İstanbul Halk Otobüsleri A.ş-istanbul Halk Ulaşım A.ş-öz Ulaşım A.ş'nin Oluşturduğu Ortaklık 56 Milyon 780 Bin YTL'lik Teklifle Kazandı.

İETT Genel Müdürlüğü'nün Ayazağa Garajı ve bu garajdan servise verilecek 500 otobüslük hattın 10 yıl süreyle kiraya verilmesi ihalesini, 5,5 saatlik açık artırmanın ardından Eurobas Invest Metropoliten-Yeni İstanbul Halk Otobüsleri A.Ş-İstanbul Halk Ulaşım A.Ş-Öz Ulaşım A.Ş'nin oluşturduğu ortaklık 56 milyon 780 bin YTL'lik teklifle kazandı.

İETT Genel Müdürlüğü'ndeki ihale, Ticaret Dairesi Başkanı Mustafa Gençkaya başkanlığındaki İhale Komisyonu Başkanlığında yapıldı.

İhale şartnamesinin 18. maddesinin b fıkrasına göre, ihaleye katılanlar arasında en yüksek teklif üzerinden yüzde 10'dan az olmamak üzere açık artırma yapıldı. Pazarlık, yüzde 10 artış olan 30 milyon 2 bin 500 YTL üzerinden başladı.

Açık artırmanın 20. turundaki ikinci aranın ardından rakamın 50 milyon YTL'ye çıkması üzerine, halk otobüsü firmalarının oluşturduğu ortaklık, açık artırmadaki rakamın çok yükseldiğini, yurt dışındaki ortağının görüşü olmadan artırmaya daha fazla katılamayacağını belirterek, 3 gün ek süre istemiyle ihalenin ertelenmesini istedi.

Bu isteğe karşı çıkan Kara Turizm-Hilal Meşrubat-Teknik Katı Atık Yönetimi A.Ş. yöneticileri, bu koşullarda devam edemeyen firmanın ihaleden çekilebileceğini söyledi. Bunun üzerine her iki firma yetkilileri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Komisyon başkanının araya girmesiyle taraflar yatıştırıldı.

Ardından teklifi değerlendiren ihale komisyonu, talebi reddederek açık artırmayı kaldığı yerden devam ettirdi.

Bu arada ek süre isteyen ortaklık, yeniden ihaleye devam kararı aldıklarını açıkladı.

Açık artırmanın 21. turunda Turex-Efa Tur A.Ş, 48 milyon 500 bin YTL'lik en son teklifin ardından açık artırmadan çekildi.

İhalenin 54. turunda da 56 milyon 750 bin YTL'lik teklifin ardından Kara Turizm-Hilal Meşrubat-Teknik Katı Atık Yönetimi A.Ş açık artırmadan çekildi.

Kalan 2 firma açık artırmaya devam etti. Güneş- Albayrak A.Ş, 56 milyon 760 bin YTL'lik teklifin ardından ihaleden çekilen 3. firma olurken, 5,5 saat süren ihaleyi 55. turda, 56 milyon 780 bin YTL'lik en son teklifleriyle Eurobas Invest Metropoliten-Yeni İstanbul Halk Otobüsleri A.Ş-İstanbul Halk Ulaşım A.Ş- Öz Ulaşım A.Ş kazandı.

Komisyon Başkanı Mustafa Gençkaya, ihale sonucunun komisyon kararına dönüşmesinin ardından yetkili kurullarca onaylandıktan sonra yürürlüğe gireceğini açıkladı.

Daha önce yeterli sayıda firmanın katılmaması nedeniyle 2 kez ertelenen ihale, 23 Şubat 2007 tarihinde 3. kez gerçekleştirilmiş ve tahmini bedeli 22 milyon 731 bin 246 YTL olan ihale için 4 firma teklif vermişti.

22 milyon 731 bin 246 YTL tahmini bedelle çıkılan ihale, yaklaşık yüzde 150'lik artışla 56 milyon 780 bin YTL olarak sonuçlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title