Haberler

İçişleri Bakanı Şahin, Kocaeli'de

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Hangi şartta olursa olsun, hangi tehdit ve tehlikeli durumla mücadele, konumda olursa olsun, bu ülke, bu millet, hayatını ve hukukunu koruma kararlığını her zaman devam ettirecek" dedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Hangi şartta olursa olsun, hangi tehdit ve tehlikeli durumla mücadele, konumda olursa olsun, bu ülke, bu millet, hayatını ve hukukunu koruma kararlığını her zaman devam ettirecek" dedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Düzce'deki çeşitli ziyaret ve Yenikent Polis Merkezi'nin açılışını yaptıktan sonra geldiği Kocaeli'de, Vali Ercan Topaca tarafından karşılandı. Valilik tören alanında il protokolü ve tören mangasını selamlayan Bakan Şahin, daha sonra Valilik Anı Defterini imzaladı.

Burada Vali Topaca ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Okur ile bir süre sohbet eden Bakan Şahin, valilik ziyaretinin ardından İl Jandarma Alay Komutanlığı'na geçti.

Daha sonra, Körfez Mahallesi'ndeki Valilik Hizmet Binasının temel atma törenine katılan Bakan Şahin, burada yaptığı konuşmada, bu binanın Kocaeli için büyük önem taşıdığını söyledi.

Şahin, inşaat ihalesi geçen yıl yapılan valilik hizmet binasının sözleşmesinin, bu yılın başında tamamlandığını ve bahar aylarından itibaren yer teslimi ve fiili çalışmalarının başlatıldığını ifade ederek, "Kocaeli valilik binamız, planlanan şekliyle projesine uygun olarak, yüklenici firma tarafından yapımı devam ediyor. Bu tempoyla gidildiğinde inşallah planlanan, ön görülen sürede tamamlanarak Kocaeli halkımızın ve halkımıza hizmet eden kamu görevlilerimizin istifadesine sunulmuş olacaktır" dedi.

Bugün Düzce ve Kocaeli'de Bakanlık olarak bir heyet halinde inceleme gezisinde bulunduklarını ifade eden Şahin, bu gezinin, ağırlıklı olarak Bakanlıklarının başta iç güvenlik konuları olmak üzere, diğer yatırım ve hizmetlerini yerinde görmek, bilgi almak, verilen hizmetlerin kalitesini, standardını gözlemlemek ve aynı zamanda devam eden inşaatların gidişatı hakkında bilgi almak amacını taşıdığını kaydetti.

Bakan Şahin, bu tür yatırımları geleneklere uygun olarak daha coşkulu ve heyecan verici törenlerle yaptıklarını ancak son günlerde yaşanan terör olayları yüzünden temel atma törenini bilgilendirici ve teknik inceleme olarak yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Terör örgütünün hunharca gerçekleştirdiği hain saldırılar sonucunda hayatlarını kaybetmiş olan askerlerimiz, polisimiz, savcımız, onların şehadet vesilesiyle bu günkü valilik hizmet binası temel atma törenini iptal ederek sadece teknik bilgi ve inceleme boyutunda gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle ülkemizin savunması için, insanımızın huzur ve güvenliği için, her şartta, her zamanda ve her yerde cansiperane şekilde görev yapan başta iç güvenlik teşkilatımızın personeli, diğer kamu hizmetlerinin mensupları ve bölücü terör örgütüne yardım yataklık etmek yerine bu ülkenin sadık ve vefalı vatandaşı olmak tercinde bulunmaktan dolayı saldırıya uğrayan, şehit olan tüm kardeşlerimizi rahmetle minnetle anıyoruz. Gazilerimize de sağlık ve uzun ömür diliyoruz."

-"Hayat, inadına, zıtlarla birlikte devam edecek"

Bakan Şahin, "Dün olduğu gibi bugün devam edebilirlerse inşallah başaramayacaklar, yarın da devam etseler, hangi şartta olursa olsun, hangi tehdit ve tehlikeli durumla mücadele ve konumda olursa olsun, bu ülke, bu millet, hayatını ve hukukunu koruma kararlığını her zaman devam ettirecek" dedi.

Bir taraftan ülkenin sınırlarının korunması, diğer taraftan bu ülke topraklarında hukukun, adaletin ve emniyetin tesisi için her kurum ve kuruluşun görevini yapmaya devam edeceğini anlatarak, diğer taraftan hayatın ihtiyaçları olan kamu veya özel alandaki her hizmet ve yatırımının daha da istek ve heyecanla daha da hayata umutla bakış duygusuyla devam ettirileceğini söyledi.

Birilerinin huzura kurşun sıkmaya devam edeceğini ifade eden Şahin, "Bir taraftan birileri huzura, insana kurşun sıkmaya devam edecektir, bir taraftan da büyük çoğunluk, aklı selim sahipleri ve bu ülkenin gerçek evlatları, kahir ekseriyet 'yatırım, gelecek, inşaat' diyecek, 'Türkiye' diyecek, '21. yüzyıl' diyecek ve bu yüzyılda Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletinin varlığı ve iddiası demeye devam edecek. Bir taraftan hainler kurşun atacak, bir taraftan da ustalar, işçiler, mühendisler harç dökecek. Hayat inadına, zıtlarla birlikte devam edecek. Bugün Kocaeli'de bu gerçeği, bu memleket gerçeğini, bu yatırımla yaşamaktayız" diye konuştu.

Bakan Şahin ile törene daha sonra katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu'nun okuduğu duanın ardından butona basarak hizmet binasının temelini attı.

Bakanlar Şahin ile Ergün, törenin ardından AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı'na geçti.

Muhabir: Tahir Turan Eroğlu

Yayıncı: Murat Paksoy - KOCAELİ

Kaynak: AA / Güncel

İdris Naim Şahin Fatma Şahin Düzce Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title