Haberler

İBDA-C Liderine Özgürlük İçin Cezaevi Yoluna Kamp Kurdular

Güncelleme:

Bolu F Tipi Cezaevi'nde bulunan İBDA-C lideri Salih İzzet Erdiş'in özgür kalması için cezaevi yolunda kamp yapan bir grup, örgütün kuruluşunu kutladı.

Bolu F Tipi Cezaevi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını çeken İBDA-C lideri Salih İzzet Erdiş'in özgür kalması için cezaevi yolunda kamp yapan bir grup, örgütün kuruluşunu kutladı.

İBDA-C lideri Salih İzzet Erdiş'in serbest kalmasını isteyen bir grup, Ramazan ayının ilk günlerinde cezaevinin önüne kamp kurdu. Her gün farklı illerden gelen gruplar özgürlük kampı verdikleri alanda iftarlarını yapıyor. Cezaevinin önünden ayrılmayan grup örgütün kuruluşunun 29'uncu yılını kutladı. Cezaevine giden yolu, Salih İzzet Erdiş'in fotoğraflarıyla süsledi.

Cezaevi tabelası önünde Gaye Fikir Platformu adına basın açıklaması yapan grup, İBDA-C'nin fikir sisteminin mimarının 15 yıldır tutuklu olduğunu belirterek, "İBDA mimarı neden idama, ardından müebbete çarptırılmış ve neden telegram işkencesine maruz bırakılmıştır. 24 gündür burada kamptayız. 1 Ağustos'u tebrik ediyor ve Salih Mirzabeyoğlu'nun esaretinin ve telegram işkencesinin bir an önce son bulmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title