Haberler

Gönül Coğrafyası" İftarda Buluştu

KIRŞEHİR (AA) – İç savaş ve karışıklıkların yaşandığı Irak, Suriye, Afganistan, Myanmar gibi ülkeler ile bölgelerden Kırşehir'e gelen sığınmacılar ramazan iftarında buluştu.

KIRŞEHİR (AA) – İç savaş ve karışıklıkların yaşandığı Irak, Suriye, Afganistan, Myanmar gibi ülkeler ile bölgelerden Kırşehir'e gelen sığınmacılar ramazan iftarında buluştu.

Valilik tarafından bir otelde gerçekleştirilen iftar yemeğinde konuşan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, bütün Müslümanların kardeş olduğunu belirterek, dar ve zor günlerinde birbirlerinin yanında olmaları gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin tıpkı ensar ve muhacirler gibi mazlum insanlara kapılarını ve gönüllerini açtığını ifade eden Şentürk, şöyle konuştu:

"Bu alicenap millet tarihin her döneminde olduğu gibi darda ve zorda kalan mazlumlara, mağdurlara kapısını, vatanını ve gönlünü açmıştır. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Bütün zulüm gören mazlum ve mağdurlara kapılarımızı açtık. Yaklaşık 3 milyon, bu bölgede olan insan ülkemize iltica etti. Bunların içinde Müslümanlar var, soydaşlarımız var, kardeşlerimiz, akrabalarımız var. Zulme uğramış bütün milletlere kapımızı açtık."

Şentürk, sığınmacıların Kırşehir'in asayişini etkileyen hiçbir kötü hallerinin ve karakolluk durumlarının olmadığını vurgulayarak, her türlü sıkıntılarının çözülmesi için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

Vali Şentürk'e Türk ve Türkmen bayraklarıyla Kur'an-ı Kerim hediye edildi

İl Müftüsü Mehmet Şahin'in yemek duasını yaptığı sırada iftara katılan konuklardan bazılarının gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Verilen iftar yemeğine şiir okuyarak teşekkür eden Iraklı sığınmacı İlyas Emin, Vali Şentürk'e Türk ve Türkmen bayraklarıyla Kur'an-ı Kerim hediye etti.

İftar yemeğine Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül ile Irak, Suriye, İran, Afganistan, Myanmar gibi birçok ülke ve bölgeden gelen sığınmacılar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Necati Şentürk Kırşehir Suriye Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title