Haberler

Girişimci Adayları Sertifikalarını Aldı

Sivas Belediyesi, İŞKUR ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimine katılanlar sertifikalarını aldı.

Sivas Belediyesi, İŞKUR ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimine katılanlar sertifikalarını aldı.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen sertifika dağıtım törenine Belediye Başkanı Sami Aydın, KOSGEB İl Müdürü Bahattin Ünal ve İŞKUR İl Müdürü Hikmet Canpolat ile kursiyerler katıldı.

Belediye Başkanı Aydın, sertifika alan 123 kişinin girişimciliğe ilk adımı attığını belirterek, " Sivas'ta kurumlararası birliktelik var. Biz arkadaşlarımızın elinden tutarak kendi iş yerlerini kurmalarını istiyoruz. Hangi iş alanında olursa olsun işini severek yapan bir insanın iş bulamaması çok zor bir ihtimal." ifadesini kullandı.

KOSGEB Müdürü Ünal ise verilen eğitimler ve sağlanan desteklerle başarılı işletmelerin kurulmasının amaçlandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu eğitimlerden çıkan herkes başarılı olacak diyemeyiz ancak bunun için bir iş planı öğreniyor. Kursiyerlerimiz bu iş planını da alanında uzman olan Cumhuriyet Üniversitesinin akademisyenleri tarafından öğreniyor. Bu belgeyi alan girişimci adaylarımız Türkiye'nin neresinde olursa olsun yeni bir iş yeri kurdukları zaman KOSGEB'in 150 bin liralık yeni girişim desteğine başvuru yapabiliyorlar."

İŞKUR Müdürü Hikmet Canpolat da sertifikaların hayırlı olmasını dileyerek, "Bu sertifikalar ile temenni ediyorum iyi birer proje hazırlar, desteğinizi alır ve iş yerlerinizi kurarsınız. Biz Sivas'ta istihdamı baz alan bir kurumuz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından istihdam seferberliği başlatıldı. Sivas'ta en büyük sorun mesleksizlik. Girişimcilik faaliyetleri de bu sebeple bizim için çok önemli." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından girişimcilik kurslarında başarı sağlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title