Haberler

Gençlere Sosyal Güvenlik Konusunda Bilgi Verildi

Güncelleme:

Şanlıurfa'da Sosyal Güvenlik Kurumu Haftası etkinlikleri çerçevesinde gençlere sosyal güvenlik konusunda seminer verildi.

Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nden memur Ali Gündüz gençlere Sosyal Güvenlik konusu hakkında seminer sundu. Seminerde gençlere sosyal güvenlik konusunda bilinmesi gerekenler anlatıldı.

Seminere Şanlıurfa Gençlik Merkezi kursiyerleri, gönüllüleri, eğitmenlerinin yanı sıra birçok genç katıldı. Seminerde gençler daha çok, hak ve yükümlükler konusunda, toplumda sosyal güvenlik bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması konusunda bilgilendirildi.

Konu hakkında açıklama yapan Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp "Gençler bizim için çok değerlidir. Gençler için emek verirken hayat boyu gerekli olan sosyal güvenlik hakkının ne olduğu nu gençlere iyice anlatmak ve onları bilgilendirmek istedik. Bu bağlamda sosyal sigorta il müdürlüğünden yardım aldık. Burada gençleri güzel bir biçimde bilgilendirdiler. Gençler seminerin bitiminde sorularını sordular. Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne çok teşekkür ederi" dedi.

Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünden Ali Gündüz ise"Sosyal Güvenlik Haftası'nın amacının; toplumda sosyal güvenlik bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasıdır. Hak ve yükümlülüklere ilişkin gerekli bilgilendirmeler yapılarak sosyal güvenlik bilincinin oluşmasını sağlamaktır. Biz de bu amaçla Şanlıurfa gençlik merkezinin bu davetini kabul ederek gelip gençlerle bu semineri yaptık. Çünkü sosyal güvenlik hakkı günümüzde önemli ve gerekli bir haktır. Bize bu fırsatı verdikleri için Şanlıurfa Gençlik Merkezine teşekkür ederiz" diyerek sözlerine son verdi.

Konu hakkında açıklama yapan Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürü Ertuğrul Yıldız ise "Sosyal güvence insan için çok gereklidir. Ben de gençlerin bu konuda bilgisinin yetersiz olduğu kanısındayım. Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle yapılan bu seminer gençlere çok yararlı olmuştur. Gençler bu şekilde daha fazla bilinçlenip sosyal güvenliğin gerekli olduğunu fark edeceklerdir. Öncelikle Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne daha sonra Şanlıurfa Gençlik Merkezimize çok teşekkür ederim. Her zaman olduğu gibi yine gençlere yarar sağlayan bir seminere imza attıkları için" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Şanlıurfa Eğitim Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title