Haberler

"Gelenek İçin Dans"

Güncelleme:

Ege Üniversitesi'nde "Dansta Çalışma Alanları Öğrenci Çalıştayı" devam ediyor.

Ege Üniversitesi(EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Dansta Çalışma Alanları Öğrenci Çalıştayı" kapsamında "Gelenek İçin Dans" oturumu gerçekleştirildi.

EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Etkinlik Salonunda gerçekleştirilen oturuma EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin ve Dr. Öğr. Üyesi Füsun Aşkar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Oturuma konuşmacı olarak EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Dördüncü Sınıf Öğrencileri;Rojbin Ekinci, Yeşim Barlas ve Semih Dem katıldı.

"Diyarbakır Silvan Düğün Geleneği" konulu sunumu yapan Rojbin Ekinci, "Yaptığım bu çalışma zaman ve mekan içerisinde sınırlılık taşıdığı için mekana bağlıdır. Bu yoldaki çalışmam milli kültürümüzün zenginliğini ortaya koymakla beraber, değerler bırakmış olacaktır. Evlenme olayı, kızı istemeden başlayarak gerdek sonrasında devam eden,hazırlıkların bütünüdür. Silvan değişen hayat şartlarına rağmen gelenek ve göreneklerinden öz olarak çok şey kaybetmeyen nadir ilçelerimizdendir" diye konuştu.

Yeşim Barlas "İzmir-Şemikler Makedon Göçmenlerinin Geleneksel Dansları" konulu sunumu yaptı. Barlas,"İnsanlar yaşamları boyunca önlerine çıkan sorunlardan kaçmak istemişlerdir. Gerek zorunlu gerekse kendi istekleriyle daha iyi yaşam koşullarına ulaşmak isteyen Makedonlar da aynı şekilde sorunlardan uzaklaşmak amacıyla anavatanlarını terk etmek durumunda kalmışlardır. Ev kurabilme, iş bulabilme, daha iyi şartlarda sağlık hizmeti görebilme umuduyla yurtlarından ayrılan Makedonlar, kendi öz kültürlerini de yanlarında götürmüşler, nereye yerleştilerse orada kültürlerini yaşatmayı başarmışlardır" dedi

Oturumunun son konuşmacısı Semih Dem ise "İzmir Sediköy'de Dans Geleneği" konulu sunumunu gerçekleşirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title