Haberler

Gaziosmanpaşa'da 'Milli Servet' Çürüyor

Güncelleme:

Gaziosmanpaşa Mevlana Mahallesi'nde yapımına 2013 yılında başlanan okul inşaatı çürümeye başladı.

Gaziosmanpaşa'da Özel İdare tarafından Mevlana Mahallesi'nde Gazikent İlköğretim Okulu ek bina inşaatı, 2013 yılında ihale edilerek başlanıldı. Fakat aradan geçen yıllar içersinde inşaat bir türlü bitmedi.

İnşaat tabelasında yüklenici firma olarak Aygün İnşaat görülüyor. Yine tabelada inşaatın 01.03.2013 tarihinde başladığı ve 26.10.2013 tarihinde bitmesi gerektiği yazılı. Yani 2014 yerel seçimlerinde kapatılan Özel İdare'nin, kapatılmadan önce bitirmesi gereken bir iş!

Fakat 7-8 ay gibi kısa bir sürede bitmesi gereken inşaat bir türlü bitmedi. Yetkileri Valiliğe devredilen özel idarede ortadan kalkınca, okul bir nevi ortada kaldı. 7 ayda bitmesi gerek okul, bitiş tarihinden sonra 17 ay geçmesine rağmen olduğu gibi duruyor.

Okul inşaatının bitmemesi ile ilgili olarak kamuoyunda çok çeşitli söylentiler dolaşıyor. Vatandaşlar zaman zaman bürokrasinin geriden geldiğini ama bu okul için neden beklendiğini bilmek istediklerini ifade ediyorlar. Mahallede bulunan Gazikent İlkokulu ve ortaokulu aynı binada ikili eğitime zor şartlar altında devam ederken; vatandaşlar bu okulun bitirilememesine anlam vermiyor.

Bilinen bir gerçek var ki(!), Milli Servet niteliğindeki bu okul inşaatının çürümeye başladı. Su alan binada duvarlardaki boyalar kabarmış, bazı yerlerde sıvalar dökülmüş durumda. Döşenen tesisatlar çeşitli erozyon ve su sızıntıları dolayısı ile çürümeye başladı. Binanın bodrum katlarına zaman zaman su basıyor, binanın temelini çürütmeye başlıyor.
Henüz Milli Eğitim'e devredilmeyen okul, İstanbul Valiliği himayesinde bitirileceği veya ömrünü bitireceği günü bekliyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar, okulu gördükçe vicdanlarının sızladığını, okulun bir an önce tamamlanması gerektiğini ifade ediyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziosmanpaşa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title