Haberler

Ezo Gelin'in Kızı Annesinin Mezarını Ziyaret Etti

Güncelleme:

Ezo Gelin'in Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gaziantep'e gelen 71 yaşındaki kızı Celile Bozgeyik, annesinin mezarını ziyaret etti.

Efsaneleşen yaşamı ile türkülere ve filmlere konu olan Ezo Gelin'in Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gaziantep'e gelen 71 yaşındaki kızı Celile Bozgeyik, annesinin Oğuzeli'nin Dokuzyol Köyü'ndeki mezarını ziyaret etti. Annesinin mezar taşını öperek dua eden Celile Bozgeyik, Türk vatandaşı olmak istediğini söyledi.

Suriye'deki iç savaşın şiddetini artırarak sürmesinin ardından istemeyerek gelin gittiği ve vatan hasreti ile öldükten sonra 1999 yılında cenazesi doğduğu köye nakledilen Ezo Gelin'in tek kızı Celile Bozgeyik, 6 çocuğu ve torunları ile Gaziantep'e geldi. Yaklaşık 1 aydır Gaziantep'te bulunan Celile Bozgeyik, annesinin mezarına gitme isteğinin haberlere yansıması üzerine bugün çocukları ve torunlarıyla birlikte Oğuzeli Belediyesi tarafından tahsis edilen araçla ilçeye getirildi. Celile Bozgeyik, burada AK Partili Belediye Başkanı Bekir Öztekin ile birlikte annesinin mezarının bulunduğu Dokuzyol Köyü'ne gitti. 1999 yılında Türkiye'ye nakledildikten sonra ilk kez annesinin mezarını ziyaret eden ve duygulanan Celile Bozgeyik, mezar taşını öperek dua etti.

TÜRK VATANDAŞI OLMAK İSTİYORUM

Celile Bozgeyik, annesinin mezarının Türkiye'ye getirildiği sırada dönemin Gaziantep Valisi olan İçişleri Bakanı Muammer Güler'in kendisine vatandaşlık sözü verdiğini ileri sürdü. Savaştan kaçarak Türkiye'ye geldiklerini, çocukları ve torunlarıyla birlikte Türk vatandaşlığına geçmek için İçişleri Bakanı Muammer Güler'in geçmişte verdiği sözü yerine getirmesini isteyen Celile Bozgeyik, Ben 11 yaşındayken annem öldü. Çok sevilirdi, çok güzel kadındı. Suriye'nin Telabyad ilçesinde kalıyorduk. Orası yıkıldı, harap oldu, her şeyimizi bıraktık buraya geldik. Burada bize yardım ettiler. Torunlarım ve çocuklarımla birlikte şimdi 2 odalı bir evde kalıyorum. Çocuklarıma ve torunlarıma kimlik istiyorum. Bize vatandaşlık versinler. Muammer Güler bana söz verdi, şimdi o sözünü yerine getirmesini istiyorum dedi.

BELEDİYE BAŞKANI YARDIMCI OLACAĞIZ

Celile Bozgeyik ve ailesiyle birlikte Ezo Gelin'in mezarını ziyaret eden Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, belediye olarak aileye her konuda destek olacaklarını ifade etti. Ailenin Türk vatandaşı olma isteklerini de bakanlara ileteceğini ifade eden Öztekin, Ezo Gelin hem kendi memleketimizde, hem de Türkiye'ye mal olmuş bir şahsiyet. Bizim için de son derece önemli. 1999 yılında mezarı Suriye'den getirildi ve buraya defnedildi. Ezo Gelin'in kızının Gaziantep'te ikamet etmesi ve Türk vatandaşlığını almak için bakanımızla görüşeceğim diye konuştu.

Anneannesinin adını taşıyan Ezo Hamiş ise Türkiye'ye ilk kez geldiğini ve hiç görmediği anne annesinin mezarını ziyaret ettiğini ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Oğuzeli Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title