Haberler

Fitch Ratings, TEB'in Notunu Yükseltti

Güncelleme:

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, TEB mali güçlülüğü ifade eden finansal kapasite notunu yükseltti.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk Ekonomi Bankasının (TEB) mali güçlülüğü ifade eden finansal kapasite notunu bb+'dan bbb-'ye yükseltti.

TEB'den yapılan açıklamaya göre, Fitch Ratings, yabancı ortaklı Türk bankalarına verdiği kredi notlarını açıkladı. Diğer tüm derecelendirme notlarının teyit edildiği gözden geçirme sonucunda, TEB mali güçlülüğü gösteren finansal kapasite notu bb+'dan bbb-'ye yükseltildi.

Fitch tarafından yapılan açıklamada bu artışın, TEB'in 2011 yılında Fortis Bank ile birleşme sürecinin ardından gösterdiği yüksek performansın bir yansıması olduğu ifade edildi.

TEB, bu artışla Türkiye'de en yüksek kredi notuna sahip bankalar arasındaki yerini aldı.

Açıklamada, Fitch Ratings tarafından Türkiye'deki en iyi kredi profiline sahip bankalar arasında gösterilen TEB'in yükümlülüklerini yerine getirme kabiliyetinin göstergesi olan nihai kredi notunun, bankanın finansal kapasitesi ile dünyanın sayılı bankaları arasında yer alan global ortağı BNP Paribas'ın desteğinin bir bileşkesi olduğu belirtildi. - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title