Haberler

Feyza Gümüşlüoğlu'nun yeni kitabı 'Körfez'den Notlar' satışta

Güncelleme:

Gazeteci yazar Feyza Gümüşlüoğlu'nun yeni kitabı 'Körfez'den Notlar' raflardaki yerini aldı.

Uzun yıllar Katar'da yaşayan ve gazetecilik yapan Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez deneyimini kitaplaştırdı. Anadolu Ajansı'nın Körfez temsilcisi ve Doha muhabiri olarak da görev yapan Gümüşlüoğlu'nun 'Körfez'den Notlar' adlı yeni kitabı, 'son dönemde suları giderek ısınan Körfez'in dününü ve bugününü anlamaya yönelik bir çalışma' olarak nitelendirildi.

Mana Yayınları'ndan çıkan kitap, inci avcılığından petrol ekonomisine Körfez ülkelerinin iktisadi ve siyasi tarihini detaylı biçimde okuyucuya sunarken, aynı zamanda bu tarihsel arka plan eşliğinde yazarın yıllar içerisinde Katar'dan Körfez gündemine ilişkin konular hakkında kaleme aldığı bazı analiz ve makaleleri içeriyor.

Kitabın tanıtım metninde şu ifadeler yer alıyor:

"Basra Körfezi, İran Körfezi, Arap Körfezi… Farklı aktörler tarafından farklı adlandırılan ve bulunduğu coğrafya gereği her dönem sıcak olan Körfez'de sular, son yıllarda belki de hiç olmadığı kadar ısındı. 2011'de başlayan Arap Baharı Körfez'i doğrudan etkilemiş olmasa bile, etkisi altına aldığı ülkeler ve özellikle Müslüman Kardeşler üzerinden Körfez'deki komşuları da karşı karşıya getirdi. Türkiye'nin Katar ile ilişkileri bu dönem güçlenirken, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan ile arası açıldı.

Feyza Gümüşlüoğlu'nun yeni kitabı satışta

KÖRFEZ'İN DÜNÜNÜ VE BUGÜNÜNÜ ANLAMAYA IŞIK TUTUYOR

Bu kitap, altı sene boyunca bizzat bölgede, Katar'da yaşamış bir gazetecinin gözlemleri, yıllar içerisinde tuttuğu notlar ve tanıklıklar ışığında son dönemde suların daha da ısındığı Körfez'in dününü ve bugününü anlamaya ışık tutuyor.

Sahadan yazılmış olan kitapta Körfez ülkelerinin siyasi tarihi, iç içe geçmiş kabile bağları, kültürel kodlar, benzerlikler ve farklılıklar da dikkate alınarak detaylı bir biçimde özetlenmeye çalışılırken, aynı zamanda yakın geçmişte yaşanan ve Körfez gündeminde öne çıkan önemli konulara ilişkin Gümüşlüoğlu'nun yıllar içinde kaleme aldığı yazılar bilhassa bölgeyi çalışanlar için önemli bir arşiv niteliği taşıyor.

Kitabın ilk bölümünde inci avcılığından petrol ekonomisine, Körfez ülkelerinin iktisadi ve siyasi tarihi sunuluyor. İkinci bölümde ise bu tarihsel arka plan eşliğinde yazarın daha güncel makaleleri ve analizleri yer alıyor."

İLK KİTAP 2013 YILINDA YAYINLANMIŞTI

Yazarın, Suriye muhalefetinin önde gelen siyasi figürlerinin hayat hikayelerinden oluşan Suriye'de Muhalif Olmak isimli ilk kitabı 2013 yılında yayınlanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Feyza Gümüşlüoğlu Körfez Katar Haberler

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

Bakmadan Geçme

Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Bayram tatilinde bankalar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası bankalar kapalı mı? Bayram tatilinde noterler açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası noterler kapalı mı? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı?
Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title