Haberler

Fethiye Yurttan Kaçan Kızdan 10 Gündür Haber Alınamıyor.

Güncelleme:

Fethiye'nin Çiftlik Beldesi'nde oturan, Fethiye Şefika Pekin Kız Meslek Lisesi öğrencisi Kıymet S., 11 Ocak 2012 tarihinde okul dönüşü eve gelmedi.

Ailesi 3 gün boyunca kızlarından haber alamazken babası Ahmet S.'yi arayan kimliği belirsiz kişi, Kıymet S.'nin ellerinde ve İstanbul'da olduğunu söyledi.

'KIZINDAN EKMEK YİYEMEYİZ'

Ahmet S., kızını evlenme vaadiyle kandırıp İstanbul'a götürdüklerini anlatan kişinin, Kızını gördük, değerlendirdik. Boyu küçük, yaşı küçük. Biz bunun üzerinden ekmek yiyemeyiz. Bu yüzden geri göndermek istiyoruz. Ancak polise haber verirsen kızını bir daha göremezsin dediğini öne sürdü.

Teklifi kabul ettiğini söyleyen Ahmet S., telefonu kapattıktan sonra polis ekiplerinden yardım istediğini belirterek, 14 Ocak'ta otobüsle Fethiye'ye gönderilen Kıymet S.'nin polis tarafından Fethiye Otogarı'nda gözaltına alındığını belirtti.

Fethiye Polis Merkezi'nde sorgulanan Kıymet S., ailesiyle yaşamak istemediğini söyleyince Fethiye Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Yurdu'na yerleştirildi. 14 ay boyunca yurtta barınan Kıymet S., 18 Şubat'ta 3 metrelik koruma duvarından atlayarak yurttan kaçtı. Polis ve jandarma tarafından aranan Kıymet S.'den bir daha haber alınamadı.

Kızlarının yurttan kaçtığını 5 gün sonra öğrendiğini aktaran Ahmet S., yurt yetkililerinin açıklamalarından tatmin olmadığını kaydetti. Yurtta 4 güvenlik görevlisi olduğunu belirten Ahmet S., Kızımın saat 21.00 sıralarında bahçe duvarından atlayarak kaçtığı söyleniyor. Oysa yurt korunaklı, üstelik kapıda güvenlik görevlileri var diye konuştu.

'KAÇIRANLAR YAKALANMADI'

Kıymet S.'yi daha önce kaçıranların hala yakalanamadığından yakınan Ahmet S., kızının bulunması için yetkililerden yardım istedi. Korku ve panik içinde olduklarını anlatan Ahmet S., şöyle dedi

Kızım geçen yıl İstanbul'a kaçırıldı. Beni arayıp 'Kızın elimizde polise haber verme. Bundan ekmek yiyemeyiz. Geri göndereceğiz' dediler. Buna rağmen, polise haber verdim. Otobüsten iner inmez kızım gözaltına alındı. Aynı otobüste kaçıranlar da varmış, ancak bize söylemedi. Bunlar internet üzerinden genç kızları kandırıp evlenme vaadiyle kaçırıyormuş. Kızımın yine onların eline düşmüş olmasından korkuyorum. Duyumlarımız o yönde. Bir an önce bulunmasını istiyorum.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Fethiye Pekin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title