Haberler

Fedakar öğretmenler okulu eğitime hazırlıyor

Güncelleme:

Fedakar öğretmenler okulu eğitime hazırlıyor Van'ın Başkale ilçesindeki gönüllü öğretmenler, görev yaptıkları Yunus Emre Ortaokulunu boyayıp sıralarını onardı.

Fedakar öğretmenler okulu eğitime hazırlıyor

VAN - Van'ın Başkale ilçesindeki gönüllü öğretmenler, görev yaptıkları Yunus Emre Ortaokulunu boyayıp sıralarını onardı. Tadilat ve boya masraflarını kendileri karşılayan fedakar eğitimciler, okulu öğrencileri için hazır hale getirdi.

İlçenin Yeni Mahallesi'ndeki Yunus Emre Ortaokulunda görevli öğretmenler, okullarının bakım ve onarımını gerçekleştirmek için birer inşaat ustası gibi işe koyuldu. Eksiklikleri bulunan okulları için malzeme temin eden gönüllü öğretmenler, ellerine fırça alıp okulun duvarlarını boyadı, sıraların tadilatını ve zımparasını yaparak tüm sınıfları öğrencileri için yeni eğitim öğretime hazırladı.

Öğrencilerinin daha iyi bir ortamda eğitim almasını sağlamak için elbirliğiyle çalışan fedakar öğretmenler, okulun tamamını elden geçirerek bahçedeki basketbol potaları ve voleybol direklerini boyayarak oyun alanları oluşturdu. Pandemi sürecini fırsata çevirerek yüz yüze eğitim hizmeti verecekleri sınıfları öğrencileri için hazırlayan öğretmenler, fedakarlıklarıyla takdir topladı.

"Öğretmenlik kutsal bir meslektir"

Okulda 3 yıldır Sosyal Bilgiler Öretmeni olan Ümit Karaman, öğretmen arkadaşlarıyla beraber okulun eksikliklerini tamamladıklarını dile getirdi. Okullarını elbirliğiyle eğitim öğretime hazır hale getirdiklerini belirten Karaman, "Sıralarımızı zımparaladık. Macunlarını çektik boyadık. İlk fırsatta okulumuzu boyadık. Tadilat çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çünkü biz öğretmenliğe aşık insanlarız. Peygamberlik mesleğidir. Ulu önderimiz Atatürk'ün dediği gibi yeni nesil bizim sırtımızda yükselecek" dedi.

İngilizce Öğretmeni Özlem Yıldırımdan da, pandemi nedeniyle uzun süredir ayrı kaldıkları öğrencileri için kolları sıvadıklarını ifade etti. Okulun onarımı için gönüllü olduklarını belirten Yıldırımdan, "Okulumuzu boyadık. Sıralarımızı zımparaladık. Sadece erkek öğretmenler değil biz de kadın öğretmenler olarak bu işe el attık. Keşke bu yıl böyle olmasaydı. Biz pandemi sürecini lehimize çeviriyoruz" ifadelerini kullandı.

Okulda görev yapan Beden Eğitimi Öğretmeni Sinan Doğan ise okuldaki boya, zımpara işlerini hallettiklerini söyleyerek, "Çok da güzel oldu. Sonucuna baktığımız zaman iyi ki de yapmışız diyoruz. Okulumuzdaki boya badana işlerinden sonra diğer eksik kalan işleri de yapacağız. Pandemi döneminde uzaktan eğitim ile verdiğimiz derslerden kalan zamanımızı bu şekilde değerlendiriyoruz. Bu da bizi motive ediyor. Öğretmen arkadaşlarımızın desteği ile bu çalışmalarda bulunduk. Bu çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Başkale Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

Ömer bayram:

Hocalarımızı tebrik ediyorum. Ülkemizin fedakâr öğretmenlerinin hepsinden Allah razı olsun ????

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title