Haberler

Evrenseki'de Esnaf Elektrik Kesintilerini Yol Keserek Protesto Etti

Manavgat'ın Evrenseki Mahallesi turizm bölgesindeki esnaf, turizm sezonunun başlamasıyla birlikte sık sık meydana gelen elektrik kesintilerini protesto etmek ve seslerini duyurmak amacıyla turizm yolunu trafiğe kapattı.

Manavgat'ın Evrenseki Mahallesi turizm bölgesindeki esnaf, turizm sezonunun başlamasıyla birlikte sık sık meydana gelen elektrik kesintilerini protesto etmek ve seslerini duyurmak amacıyla turizm yolunu trafiğe kapattı. Çöp konteynerlerini yola dizerek araç trafiğini kapatan esnaf, Manavgat Kaymakamı ve Tedaş yetkilileri başta olmak üzere Manavgat'taki yetkililerin gelmesi için sloganlar attı. Elektrik kesintilerinin artık canlarına tak ettiğini ve iflasın eşiğine geldiklerini belirten esnaf, başta bölgede bulunan otellere turist götüren tur araçları olmak üzere, minibüs, taksi ve otomobillere geçmeleri için izin vermedi. Esnafın eylemini bölgedeki otellerdeki turistler merakla takip etti. Olay yerine gelen İlçe Jandarma Komutan Vekili, esnafla konuşarak onları yatıştırmaya ve yolu açmaları için ikna etmeye çalıştı. Esnafı haklı oldukları davada haksız duruma düşmemeleri ve olayın muhatabı olmayan insanların ve turistlerin zarar görmemeleri için yolu açmalarını isteyen Jandarma Komutanı yaklaşık iki saat konuştuktan ve esnafın sorunlarını dinledikten sonra esnaf yolu açarak eylemlerine yol kenarında devam etme kararı aldı.

Yol kenarına geçen esnaf, Jandarma Komutanıyla birlikte Tedaş yetkilileri ve Manavgat Kaymakamının olay yerine gelmesini bekledi. Eylemin başlamasının üzerinden 2.5 saat geçtikten sonra CLK Akdeniz Perakende Satış A.Ş.'nin Manavgat Müdürü ve diğer yetkilileri bölgeye gelirken, esnaf yetkilileri kesintilerle ilgili soru yağmuruna tuttu. CLK Akdeniz Perakende Satış A.Ş. yetkilileri, esnafın sorununa vakıf olmadıklarını, geceden itibaren gerekli çalışmayı yaparak bu sorunun bir daha yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapacaklarını söylemesi üzerine esnaf olaysız dağıldı. Esnaf, aynı sorunun yaşanması durumunda daha büyük ses getirecek eylemler yapacaklarını, kaymakamlık hatta valiliğe giderek eylemlerini sürdüreceklerini dile getirdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Evrenseki Manavgat Akdeniz Tedaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title