Haberler

Everest'e Tırmanan Türk Dağcı Grubu Yurda Döndü

Dünyanın en yüksek zirvesi 8 bin 850 metre yüksekliğindeki Everest'e tırmanan 4'ü bayan 11 Türk dağcı grubu yurda döndü.

Dünyanın en yüksek zirvesi 8 bin 850 metre yüksekliğindeki Everest'e tırmanan 4'ü bayan 11 Türk dağcı grubu yurda döndü.

Serhan Poçan, Burçak Özoğlu Poçan, Eylem Elif Maviş, Haldun Ülkenli, Meltem Çolak Özmine, Mustafa Cihan, Serkan Girgin, Soner Büyükatalay, Suna Yılmaz ve kamp müdürü Hakan Kocakulak'tan oluşan dağcılar, Atatürk Havalimanı'nda arkadaşları ve aileleri tarafından çiçeklerle karşılandı.

Grubun lideri Serhan Poçan, yaptığı açıklamada, zirveye tırmanış sırasında çok büyük engeller aşarak, çok zor kararlar verdiklerini söyledi.

Bu çalışmanın ülke adı ile Everest'e yapılan ilk Türk tırmanışı olduğunu kaydeden Poçan, ayrıca bu yıl gerçekleştirilen tek kadın tırmanışının da Türk ekibince yapıldığını söyledi.

Serhan Poçan, Türk ekibi olarak diğer ekiplerle çok iyi dostluklar kurduklarını kaydetti. Petrol Ofisi sponsorluğunda dünyanın en yüksek noktası Evrest'e tırmanmak üzere 27 Mart'ta Türkiye'den hareket eden Petrol Ofisi Everest Türk Takımı'ndan 4 kişi 15 Mayıs'ta ekibin diğer üyesi 6 kişi de 24 Mayıs'ta zirveye ulaşmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title