Haberler

Eskişehir'de Gerginlik

Güncelleme:

Eskişehir'de bir grubun Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın isminin yazılı olduğu bayrakları indirmek istemesi üzerine gerginlik yaşandı.

Eskişehir'de bir grubun Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın isminin yazılı olduğu bayrakları indirmek istemesi üzerine gerginlik yaşandı.

İddiaya göre, Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a destek isteyen grup, Demirtaş'ın isminin yazılı olduğu bayrakları Porsuk Bulvarı Adalar mevkiine astı. Bunu gören karşıt görüşlü bir grup, bayrakları indirmek istedi. İki grup arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginlik, polis ekipleri tarafından yatıştırıldı. Daha sonra karşıt görüşlü grubun arasından çıkan ellerinde bıçak ve sopa bulunan 2 kişi, aniden Demirtaş'ın bayrağını asanlara doğru koşmaya başladı. Olay yerindeki sivil ve resmi polisler, 2 kişiyi etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Olay, Demirtaş'ın isminin yazılı olduğu bayrakların asan kişilerce kaldırılmasının ardından sona erdi.

Bayrakları asan gruptaki bir kişi, kendilerine uzman çavuş olan birinin asker kimliğini ve silahını göstererek 20 kişilik bir grupla Demirtaş'ın isminin yazılı olduğu bayrakların indirilmesini istediğini öne sürdü. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş Eskişehir Porsuk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title