Haberler

Eski ABD Başkanı Trump'ın danışmanı Bannon hakkındaki iddianame açıklandı

Güncelleme:

NEW Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın baş danışmanı Steve Bannon hakkında düzenlenen iddianame, Manhattan Bölge Savcılığı tarafından açıklandı.

NEW Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın baş danışmanı Steve Bannon hakkında düzenlenen iddianame, Manhattan Bölge Savcılığı tarafından açıklandı.

Bölge Savcılığından yapılan açıklamada Bannon, ABD-Meksika arasında duvar inşa etmek için "toplanan bağışların tümünün duvarı inşa etmeye kullanılacağı sözünü vermesine rağmen yüz binlerce doları üçüncü şahıs kuruluşlara aktarmakla" suçlandı.

Açıklamada işlenen suçun tanımı, "Sahte vaatlere dayanarak ülke çapındaki binlerce bağışçıdan 15 milyon dolardan fazla para toplamak" şeklinde ifade edilirken Bannon'un, "ikinci derece kara para aklama, dördüncü derece komplo, birinci derece dolandırıcılık planı ve bir komplo kurma" suçlarından yargılanacağı belirtildi.

Açıklamada Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg'ın "New York'ta bağış yapanlara yalan söyleyerek kar elde etmek suçtur, bundan sorumlu tutulacaksınız." ifadesine yer verildi.

Daha önce aynı konuda suçlu bulunan ve Trump tarafından affedilen 68 yaşındaki eski danışman, söz konusu suçlamalardan bugün mahkeme karşısına çıkacak.

Bannon bu sabah söz konusu suçlamalarla ilgili New York'taki mahkeme binasına giderek teslim olmuş, mahkeme kapısındaki basına, "Bu, bir ironi. Ara seçimlerden tam 60 gün önce bunu yapıyorlar." diyerek hakkındaki suçlamanın siyasi olduğunu savunmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Togo Cumhuriyeti Donald Trump Manhattan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title