Haberler

Eruh'ta Karne Heyecanı

SİİRT(AA) - Siirt Eruh ilçesinde 5 bin 841 öğrenci karne sevinci yaşadı.

SİİRT(AA) - Siirt Eruh ilçesinde 5 bin 841 öğrenci karne sevinci yaşadı.

Eruh 75 Yıl Ortaokulu'nda düzenlenen karne törenine, Eruh Kaymakamı Murtaza Dayanç, Eruh İlçe Jandarma Komutanı Adnan Abdulvehidoğlu, İlçe Emniyet Amiri Bedri Yaman, Eruh İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çiftçi, öğretmenler,öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan Eruh Kaymakamı Dayanç, öğrencilere yoğun bir çalışma döneminden çıktıklarını belirterek, öğrencileri 15 günlük ara tatillerinde eğlenmelerini, karnelerindeki kırıklar yüzünden tatillerini heba etmemeleri gerektiğini söyledi.

Dayanç, "Bugün karne notu çok iyi olan öğrencilerimizin yanı sıra karne notu iyi olmayan öğrencilerimiz de olacak. Ben, buradan tüm öğrenci velilerimize şunu söylemek istiyorum, çocuklarımızın karnesi iyi olmayabilir. Bu konuda onlardan duyarlı olmalarını ve meydana gelen başarısızlıkların nereden geldiğini oturup birlikte değerlendirmelerini istiyorum. Çünkü, kötü olan karne notları ne onlar nede çocukları için bir son değildir" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Çiftçi ise, öğrencilerin uzun bir tatil dönemine girdiklerini ifade ederek, aileleri ve akrabaları ile güzel zaman geçirmelerini, ikinci döneme daha dinlenmiş ve dinç bir şekilde girmelerini temenni etti.

Ailelerden, çocuklarının kabiliyet ve yeteneklerini ortaya çıkarmaları konusunda yardımcı olmalarını isteyen Çiftçi, "Ailelere, çocukları ve eğitimleriyle daha ilgili olmalarını, çocukları ile daha fazla zaman geçirmelerini öneriyorum" dedi.

Kaymakam dayanç ve beraberindekiler, çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdikten sonra sınıflarda karne dağıttı.

Kaynak: AA / Güncel

Siirt Eruh Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title