Haberler

Ergin: "Türkiye yolculuğuna büyüyerek devam etti"

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Bu ülke ve millet geçmişte birçok badireler atlattı, birçok sıkıntılardan geçti ama son 11 yıldır Türkiye hep ilerleyerek, büyüyerek, gelişerek yolculuğunu devam e...

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Bu ülke ve millet geçmişte birçok badireler atlattı, birçok sıkıntılardan geçti ama son 11 yıldır Türkiye hep ilerleyerek, büyüyerek, gelişerek yolculuğunu devam ettirdi" dedi.

Ergin, Erzin ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, bayramların sılayırahim yapmak, insanlarla görüşmek, ihtiyaç sahipleriyle buluşmak, sevgiyi paylaşmak, ihtiyaçları gidermek, sevinmek ve sevindirmek için çok önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Türkiye'nin sıkıntılı bir bölgede olmasına rağmen yolculuğuna salimen devam ettiğini vurgulaylan Ergin, "Balkanlar'da, Ortadoğu'da, Kuzey Afrika'da, Akdeniz Bölgesi'nde çok ciddi sosyal, asayiş ve ekonomik sorunlar yaşanmasına rağmen ülkemiz büyümesini, gelişmesini ve geleceğe güvenle bakışını korumayı başardı" diye konuştu.

Çin'den sonra en fazla büyüyen ülkenin Türkiye olduğunu anımsatan Ergin, şunları kaydetti:

"Ülkemiz son 10 yıldır sürekli büyüdü. Hep üzerine ekleyerek bugüne kadar geldik. Bu ülke ve millet geçmişte birçok badireler atlattı, birçok sıkıntılardan geçti ama son 11 yıldır Türkiye hep ilerleyerek, büyüyerek, gelişerek yolculuğunu devam ettirdi. Bayram vesilesiyle sizlerle şunu paylaşmak istiyorum, bir şeyi kaybettikten sonra tekrar yakalamak zor. Bunlardan biri sağlıktır. Sağlığı kaybetmeden önce o sağlığın kıymetini bilip önleyici önlemler alırsak bu bizim için en hayırlısı olur. Ülkemizin katettiği mesafelerden ilimiz de nasibini aldı, almaya devam ediyor. Bu açıdan Hatay büyükşehir oldu ilçe sayımız da 15'e yükseldi. İlçelerimizin birbirine bağlantı yolları duble oldu, oluyor. İkisi hariç duble oldu, o ikisinde de çalışmalar devam ediyor. İnşaatı başladı, projesi ihale edildi. Dolayısıyla altyapı noktasında ihtiyaçlarımızı karşılayacak olan bu gelişmeler standardı da yukarı doğru çıkartıyor."

Ergin, Erzin'in yıllarca narenciye ile temayüz ettiğini belirterek, "Ama bu yıllarda bölgemiz sanayi noktasında da çok önemli yollar katetti. Artık bu bölgede yatırım yapacak bir karış arazi bulmak mümkün değil" dedi.

- Amanos Projesi

Amanos Projesi'ni hayata geçireceklerini anımsatan Ergin, bu çalışmayla İskenderun Körfezi'ne sıkışmış olan sanayinin yatırım potansiyelinin Amanoslar'ın doğusu ve kuzey doğusuna doğru genişleyeceğini dile getirdi.

Amanos Dağları'nı tünelle aşacaklarını ve bu tünellerle dağın diğer tarafına 15-20 dakikada geçmenin mümkün olacağını vurgulayan Ergin, şöyle devam etti:

"Hem sanayi yatırımlar hem de organize tarım yatırımları gelişecek. Bu, 'bölgeye gelecek refahın artması, zenginleşmesi ve işsiz gençlere iş' demek. Dolayısıyla bu son derece önemli bir çalışma. Bu proje, bugüne kadar Hatay'a yapılmış olan yatırımların toplam tutarından daha fazla olacak. Amanos tüneliyle Erzin, Dörtyol, Payas ve İskenderun bölgemizi uçsuz bucaksız bir imkanla buluşturuyoruz. İhalesi de yapıldı ve projesi inşallah şubata kadar tamamlanacak. Tahmini olarak 800 milyon lira civarında bir maliyet çıkması bekleniyor. Bütün bunlar ülkenizde eğer istikrar olursa mümkün olan şeyler. Dizlerinizde derman olursa olabilecek şeyler. Maliyenizin kasasının dolu olması halinde olabilecek işler. Hazinenizin durumu iyi olması halinde yapılabilecek hizmetler bunlar. Bu hizmetler son 11 yıllık siyasi iktidarın ve buna dayalı olarak temin edilmiş ekonomik istikrarın sonucu olarak hayata geçebilecek hizmetler. Bir şeyin kıymetini kaybetmeden önce bilmek lazım."

Türkiye'nin 76 milyon vatandaşıyla bir anlam ifade ettiğini aktaran Ergin, "Hepimiz aynı gemideyiz, bu ülke bizim ve başka bir lüksümüz yok. Hangi siyasi görüşten olursak olalım, hangi dine mensup olursak olalım, hangi mezhebi görüşümüz olursa olsun biz aynı gemideyiz. 76 milyonun içinden farklı renkleri ayırırsanız o Türkiye olmaz. Biz, 'birlikte Türkiye'yiz' derken bunu kastettik" ifadelerini kullandı.

Bakan Ergin, daha sonra Dörtyol ilçesi ve Payas beldesindeki bayramlaşma programına katıldı.

-erzin

-bayramlaşma töreni

Kaynak: AA / Güncel

Kuzey Afrika Akdeniz Türkiye Erzin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title