Haberler

Erdoğan: "Bizde Bölgesel, Etnik ve Dinsel Milliyetçilik Yok"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizde Bölgesel, Etnik ve Dinsel Milliyetçilik Yok. Bizde Türkiye Cumhuriyeti'ne Vatandaşlık Bağı ile Bağlı Olan Bir Anlayış Var" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bizde bölgesel, etnik ve dinsel milliyetçilik yok. Bizde Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan bir anlayış var'' dedi.

Başbakan Erdoğan, TOKİ tarafından Rize'nin Pazar ilçesinde yaptırılan 171 konutun anahtar teslim törenine katıldı.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, 81 ilde yaktıkları kandillerin Türkiye'nin geleceğini aydınlattığını ifade ederek, şehirlere yaptıkları her yatırımla mutlu ve müreffeh bir Türkiye'nin temellerini attıklarını söyledi. Erdoğan, sahiplerine teslim edilen konutları göstererek, ''Şöyle bir Pazar ilçesini dolaşın şuna benzer binalar var mı?'' diye sordu.

Erdoğan, şunları söyledi:

''Bu bir farktır. Bu farkı sizlerle yaşıyoruz. Bu iktidarı siz getirdiniz. Onun için bizler de sizlere layık olmaya çalışıyoruz.

İnşallah tek tek bütün şehirlerimizde insanlarımızın sorunlarını yerinde dinleyip, onlara uygun çözüm arayışlarına girerek bütün bunları gerçekleştiriyoruz.

Tek bir şehre sıkışıp kalan değil, bütün bölgeleriyle, bütün şehirleriyle barışık, insanlarıyla iç içe olan bir anlayışla hareket ediyoruz.

Bizde bölgesel, etnik ve dinsel milliyetçilik yok. Bizde Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan bir anlayış var. Türk milletinin birer ferdi olarak sıkılmadan, usanmadan Türkiyemizi inşallah Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği o hedefe, yani muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkartacağız. Bunu böyle bilin. Ama bu yatarak olmaz, konuşarak olmaz. Bu icraatla olur. Bunun için de bu icraatları tek tek ortaya koyuyoruz. Bu nereden geçer? Eğitimden geçer.''

Erdoğan, vatandaşların arasındaki bir kız çocuğunu yöresel şiveyle, ''Gönderin onu buraya celsun'' diye çağırdı. Kız çocuğu elindeki karanfili Başbakan Erdoğan'a verirken, Erdoğan da çocuğa bebek hediye etti.

Başbakan Erdoğan, daha sonra konut sahiplerine anahtarlarını teslim etti. Erdoğan, toplu konut alanına ibadethane ve alış veriş merkezi yapılmasını da istedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title