Haberler

Endonezya'dan Dicaprio'ya Tehdit Gibi Uyarı! "Kara listeye alırız"

Güncelleme:

Endonezya, yağmur ormanlarının kesilmesiyle ilgili sosyal medyada yorumlar yapan Leonardo DiCaprio'yu ülkeye girişinin yasaklanmasıyla tehdit etti.

Çevreci kimliği ile bilinen Leonardo DiCaprio geçen hafta Pazar günü Açe'deki Gunun Leuser Ulusal Park'ını ziyaret etmiş ve buradaki filleri yakından incelemişti. DiCaprio, Endonezya hükümetinin palmiye yağı yetiştirilmesi için yağmur ormanlarının kesilmesini eleştirmişti. Endonezya, yağmur ormanlarının kesilmesiyle ilgili sosyal medyada yorumlar yapan Leonardo DiCaprio'yu ülkeye girişinin yasaklanmasıyla tehdit etti.

"YAĞMUR ORMANLARININ KESİLMESİ, DOĞAL DENGEYİ BOZACAK"

Endonezya hükümetinin palmiye yağı yetiştirilmesi için yağmur ormanlarının kesilmesini eleştiren DiCaprio, göçmen fillerin güzergahı olan bu yağmur ormanlarının doğal dengeyi bozacağını iddia etmişti.

"ENDONEZYA'YA TEKRAR GELEMEMESİ İÇİN ONU KARA LİSTEYE ALIRIZ"

BBC'nin haberine göre Twitter üzerinden de Endonezya cumhurbaşkanı Joko Widodo'dan bölgenin korunmasını isteyen bir dilekçenin linkini paylaşan DiCaprio için Endonezyalı yetkililerin "DiCaprio sosyal medyadaki provokatif paylaşımlarına devam ederse, Endonezya'ya tekrar gelememesi için onu kara listeye alırız" sözleri yer aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Açe Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title