Haberler

Endonezya Cumhurbaşkanı Seçimlerinde Kriz

Endonezya cumhurbaşkanı adayı Prabowo Subianto, seçimlerde usulsüzlük olduğuna dair kanıtlar olduğunu söyleyerek "Salı günü açıklanacak resmi sonuçları kabul etmeyeceğiz" dedi.

Endonezya cumhurbaşkanı adayı Prabowo Subianto, 22 Temmuz'da açıklanacak Cumhubaşkanlığı seçim sonuçlarını kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Subianto, düzenlediği basın toplantısında bazı sandıklarda usulsüzlük olduğunu, seçim  komisyonunun da düzgün bir soruşturma yapmadığını iddia ederek, şüpheli sandıklarda sayımların partisinden katılımcılarıın şahitliğinde tekrar yapılması gerektiğini söyledi.

Prabowo'nun partisi Gerindra'nın  Genel Sekreter Yardımcısı Fadli Zon, " Biz Seçim Kurulu'nun oylama sistemindeki problemler çözülene kadar seçim sonuçlarının açıklanmamasını istiyoruz" diye konuştu.

Prabowo rakibi, eski Cakarta valisi Joko Widodo, birçok anket firmasının sonuçlarında kazanırken, şimdiden cumhurbaşkanı olarak favori gösteriliyor.

Prabowo ise medyayı suçlarayarak, taraflı yayın yapıldığını belirterek, " herşey resmi sonuçlar açıklandığında ortaya çıkacak" ifadesini kullandı.

9 Temmuz 2014'te oylamadan bir kaç saat sonra, her iki adayda basın toplantısı düzenleyerek, liderliklerini ilan etmişti. - Cakarta

Kaynak: AA / Güncel

Jakarta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title